1.Jak kupować?Weźmy do ręki kilka owoców po kolei i wybierzmy ten, który będzie najcięższy w stosunku do wielkości. Przechowujemy w koszyku na owoce lub wkładamy do papierowej torby, aby przyspieszyć dojrzewanie. Owoc jest dojrzały i dobry do jedzenia, jeśli ogonek łatwo się odrywa, a miąższ jest zielony
2. Aby owoc awokado nie zbrązowiał w lodówce, usuwamy pestkę, smarujemy miąższ olejem do smażenia, a następnie zawijamy owoc w folię spożywczą. Przechowujemy do 3 dni.
3.Puree z awokado może być zdrowym dodatkiem do potraw. Używamy go do smarowania chleba zamiast majonezu lub dodajemy do pieczonych ziemniaków zamiast śmietany.
4. Jeśli awokado dojrzewają szybciej niż możemy je zjeść, rozgniatamy je, dodając 1/2 łyżki soku z cytryny. Wkładamy pastę do pojemnika i zamrażamy. Przechowujemy do 4 miesięcy.
2. Aby owoc awokado nie zbrązowiał w lodówce, usuwamy pestkę, smarujemy miąższ olejem do smażenia, a następnie zawijamy owoc w folię spożywczą. Przechowujemy do 3 dni.
3.Puree z awokado może być zdrowym dodatkiem do potraw. Używamy go do smarowania chleba zamiast majonezu lub dodajemy do pieczonych ziemniaków zamiast śmietany.
4. Jeśli awokado dojrzewają szybciej niż możemy je zjeść, rozgniatamy je, dodając 1/2 łyżki soku z cytryny. Wkładamy pastę do pojemnika i zamrażamy. Przechowujemy do 4 miesięcy.