W kuchni gotując i piekąc dla siebie i najbliższych sięgajmy zatem po produkty naturalne, tradycyjne i wysokiej jakości. Jednym z takich produktów, który w kuchni polskiej obecny jest od dawna jest mąka.
W województwie łódzkim w miejscowości Szadek, już czwarte pokolenie młynarzy żyje i pracuje wykorzystując wiedzę przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Młynarze osobiście dbają o to, by mąką, którą wytwarzają, była produktem najwyższej jakości, powstającym ze starannie dobranych zbóż. Od samego początku działalności bardzo dbano o środowisko naturalne – młyn, początkowo wodny, teraz korzysta z zasilania wietrznego. Wykorzystywanie odnawialnych źródeł energii to gwarancja troski o ekologię.
W młynie w Szadku powstaje mąka pszenna, która jest produktem naturalnym i tradycyjnym produkowanym bez dodatku substancji wybielających, spulchniaczy, suchego glutenu czy konserwantów. Doskonałe składniki z jakich powstaje mąka nie potrzebują żadnych sztucznych dodatków. Dzięki temu produkt jest bardziej odżywczy i wartościowy.
Mąka Tradycyjna typu 480 doskonale nadaje się do każdego rodzaju wypieków, makaronów czy tradycyjnych polskich dań. Ponieważ mąka powstaje z tak zwanego „lekkiego przemiału”, nie osiada na dłoniach oraz mniej się pyli, jest zatem bardziej wydajna. Dodatkowo dania oraz wypieki z Tradycyjnej posiadają jasny kolor bez konieczności dodawania dużej ilości jajek.
Powstaje z połączenia doświadczenia płynącego z pokoleń oraz szacunku do środowiska. Wystarczy spojrzeć na opakowanie z brązowego papieru ekologicznego, wyposażonego w okienko które pokazuje najwyższej jakości produkt.
W województwie łódzkim w miejscowości Szadek, już czwarte pokolenie młynarzy żyje i pracuje wykorzystując wiedzę przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Młynarze osobiście dbają o to, by mąką, którą wytwarzają, była produktem najwyższej jakości, powstającym ze starannie dobranych zbóż. Od samego początku działalności bardzo dbano o środowisko naturalne – młyn, początkowo wodny, teraz korzysta z zasilania wietrznego. Wykorzystywanie odnawialnych źródeł energii to gwarancja troski o ekologię.
W młynie w Szadku powstaje mąka pszenna, która jest produktem naturalnym i tradycyjnym produkowanym bez dodatku substancji wybielających, spulchniaczy, suchego glutenu czy konserwantów. Doskonałe składniki z jakich powstaje mąka nie potrzebują żadnych sztucznych dodatków. Dzięki temu produkt jest bardziej odżywczy i wartościowy.
Mąka Tradycyjna typu 480 doskonale nadaje się do każdego rodzaju wypieków, makaronów czy tradycyjnych polskich dań. Ponieważ mąka powstaje z tak zwanego „lekkiego przemiału”, nie osiada na dłoniach oraz mniej się pyli, jest zatem bardziej wydajna. Dodatkowo dania oraz wypieki z Tradycyjnej posiadają jasny kolor bez konieczności dodawania dużej ilości jajek.
Powstaje z połączenia doświadczenia płynącego z pokoleń oraz szacunku do środowiska. Wystarczy spojrzeć na opakowanie z brązowego papieru ekologicznego, wyposażonego w okienko które pokazuje najwyższej jakości produkt.
LauraLaura
marcinka
culinarylover00