Australijska wersja MasterChefa jest tak daleka od polskiej - w ogólnym klimacie, podejściu do uczestników i gotowania, jak kraj nad Wisłą od Australii. Kiedy w naszej słychać głównie płacz i zgrzytanie zębów, w australiskiej trwa dobra zabawa w gotowanie, a sam konkurs służy też nauce i rozwojowi uczestników.
Pomaga w tym forma show – australijski MasterChef emitowany jest 6 dni w tygodniu, a każdy dzień ma trochę inną formułę – w tym jeden dzień w tygodniu to warsztaty z gotowania z prowadzącymi program szefami kuchni – role się wtedy zmieniają, a a dla uczestników gotują Gary Mehigan i George Calombaris.
Duży nacisk we wszystkich edycjach MasterChef na antypodach, a było ich już kilka - 4 edycje klasyczne, 2 juniorskie oraz jeszcze kilka innych - postawiony jest na autorytet szefów kuchni. Wśród znanych szerszemu gronu publiczności kucharzy odwiedzających australijską wersję programu znaleźli się między innymi Rene Redzepi, Heston Blumenthal, Jamie Oliver (który wywołał prawdziwą ekstazę wśród uczestniczek) oraz wielki, słynny kucharz z Wielkiej Brytanii – Marco Pierre White.
Marco Pierre White to znakomity szef kuchni, pod którego skrzydłami uczył się sam Gordon Ramsay, Curtis Stone czy Heston Blumenthal, oraz jeden z pierwszych kucharzy-celebrytów. Znany jest ze swojego ciętego języka, ale i doskonałych umiejętności - był najmłodszym brytyjskim szefem kuchni, który osiągnął 3 gwiazdki Michelina.
To właśnie Marco, wraz z jednym ze stałych jurorów MasterChef Australia – krytykiem kulinarnym Mattem Prestonem - poprowadzi najnowszą odsłonę Masterchef: Profesjonaliści, która startuje już 20 stycznia. Warto obejrzeć zapowiedź programu, bo naprawdę robi wrażenie.
Pomaga w tym forma show – australijski MasterChef emitowany jest 6 dni w tygodniu, a każdy dzień ma trochę inną formułę – w tym jeden dzień w tygodniu to warsztaty z gotowania z prowadzącymi program szefami kuchni – role się wtedy zmieniają, a a dla uczestników gotują Gary Mehigan i George Calombaris.
Duży nacisk we wszystkich edycjach MasterChef na antypodach, a było ich już kilka - 4 edycje klasyczne, 2 juniorskie oraz jeszcze kilka innych - postawiony jest na autorytet szefów kuchni. Wśród znanych szerszemu gronu publiczności kucharzy odwiedzających australijską wersję programu znaleźli się między innymi Rene Redzepi, Heston Blumenthal, Jamie Oliver (który wywołał prawdziwą ekstazę wśród uczestniczek) oraz wielki, słynny kucharz z Wielkiej Brytanii – Marco Pierre White.
Marco Pierre White to znakomity szef kuchni, pod którego skrzydłami uczył się sam Gordon Ramsay, Curtis Stone czy Heston Blumenthal, oraz jeden z pierwszych kucharzy-celebrytów. Znany jest ze swojego ciętego języka, ale i doskonałych umiejętności - był najmłodszym brytyjskim szefem kuchni, który osiągnął 3 gwiazdki Michelina.
To właśnie Marco, wraz z jednym ze stałych jurorów MasterChef Australia – krytykiem kulinarnym Mattem Prestonem - poprowadzi najnowszą odsłonę Masterchef: Profesjonaliści, która startuje już 20 stycznia. Warto obejrzeć zapowiedź programu, bo naprawdę robi wrażenie.
zozolek
zewa
Ja zobaczę, ale dziś z Gordonem.
kołczu
zewa napisał(a):
pierniczkowo
TLC 22:30 Masterschef
kołczu
zozolek napisał(a):
-Natka-
kołczu
zewa
Ja jeszcze nie oglądałam, ale mam nagrany.
kołczu
zewa napisał(a):
zewa
No więc tak. Ogólnie odcinek mi się podobał i ciekawa jestem czy przejdzie ta niewidoma dziewczyna. Jak zwykle były śmieszne momenty ( najlepszy jak jedna z uczestniczek przyniosła figurki jadalne jurorów ).