W pieczeniu boczku najważniejsza jest odpowiednia marynata. Można ją zrobić z piwa, czosnku i ziół albo oliwy i Przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis.
Tak zamarynowany boczek Pieczemy go w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Jeśli chcemy, by boczek był soczysty i zrumieniony, przez pierwsze pół godziny pieczemy go w temperaturze 240 stopni C. Potem przecinamy rękaw i pieczemy boczek jeszcze przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Tak zamarynowany boczek Pieczemy go w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej. Jeśli chcemy, by boczek był soczysty i zrumieniony, przez pierwsze pół godziny pieczemy go w temperaturze 240 stopni C. Potem przecinamy rękaw i pieczemy boczek jeszcze przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
elutka