Masło czy margaryna ?

  • 3

Konflikt dotyczący tego, co zdrowsze – masło czy margaryna – toczy się od lat i nie ma końca.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Masło czy margaryna ?
Margaryna Benecol Lekki przeznaczona jest dla wszystkich, którzy chcą walczyć z cholesterolem, jednocześnie dbając o linię. Benecol Lekki zawiera stanole roślinne, które występują naturalnie we wszystkich produktach spożywczych pochodzenia roślinnego, jednak ich zawartość w zwykłej diecie jest niewystarczająca do obniżenia poziomu cholesterolu. Natomiast zawartość stanoli w Benecolu Lekkim jest tak duża, że już 25g margaryny dziennie obniża poziom złego cholesterolu. Dodatkowo Benecol Lekki zawiera witaminy A, B i D3 w wysokości odpowiadającej dziennemu zapotrzebowaniu i nie zawiera konserwantów. Aby dostarczyć organizmowi taką ilość stanoli, która znajduje się w dziennej porcji margaryny Benecol, należałoby zjeść 8 kg kukurydzy! Niewidoczny cholesterol, którego znaczenie uświadamiamy sobie zwykle zbyt późno, jest jednym z najistotniejszych czynników ryzyka chorób układu krążenia, a na jego podwyższony poziom cierpi aż 62% dorosłych Polaków. Co więcej, każdego roku z powodu choroby niedokrwiennej serca z mapy Polski znika miasto wielkości ok. 40.000 mieszkańców, a większa liczba kobiet umiera z powodu chorób serca niż z powodu wszystkich nowotworów, w tym raka piersi. Dbając o swoje ciało nie należy skupiać się wyłącznie na wyglądzie zewnętrznym, zapominając o prawidłowej gospodarce organizmu. Dlatego warto do swojej letniej diety wprowadzić odrobinę profilaktyki w postaci Benecolu Lekkiego, który nie tylko zadba o nasza figurę ale także o zdrowie. Benecol Lekki jest rekomendowany przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii i został objęty programem Siła Serca, mającym na celu zarówno pozyskiwanie funduszy na budowę systemu wspomagania serca dla dzieci realizowaną przez Fundację jak i edukację w zakresie profilaktyki zdrowotnej. www.silaserca.pl