Przygotowując masła smakowe musimy pamiętać, że najpierw mikserem ucieramy masło na pianę, następnie nadal ucierając dodajemy składniki smakowe i aromatyczne.
Po dokładnym utarciu z dodatkami masło smakowe należy schłodzić, a nawet po uprzednim uformowaniu zamrozić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Po dokładnym utarciu z dodatkami masło smakowe należy schłodzić, a nawet po uprzednim uformowaniu zamrozić i wyjąć z zamrażalnika na godzinę przed podaniem.
Babciagramolka
glogowscy.nl
Popieram. Dobra rada. Pozdrawiam
Henia
glogowscy.nl
Oczywiście służę: "Masła smakowe czyli mieszanka masła z różnymi dodatkami [...], np. pietruszką, koperkiem, ostrym serem,... " szynką, kiełbaską, wędzonym łososiem, salami, ziołami, szczypiorkiem, sardynkami, makrelą, tuńczykiem...na słodko z owocami, czekoladą .... pomysłów jest bez liku! Wg upodobania...:) Wystarczy utrzeć masło z ulubionymi dodatkami. Mam nadzieję że teraz artykuł jest jaśniejszy. Pozdrawiam.