Tort będzie się rozpływał w ustach jeżeli odpowiednio będzie nasączony biszkopt. Biszkopt nasączamy ponczem. Najprostszym ponczem jest woda z cukrem waniliowym, jednak należy pamiętać, że wtedy do tortu wprowadzamy dodatkową słodycz. Do takiego ponczu można dodać spirytusu, który przełamie tę słodycz. Nasączać można również sokami owocowymi z dodatkiem spirytusu.
Do biszkoptów jasnych używamy jasnego ponczu bowiem ciemny nam zabarwi biszkopt. Ciemne biszkopty możemy nasączać herbatą albo kawą oraz rumem. Biszkopt możemy również nasączyć wódką lub szampanem, ważne aby poncz współgrał ze smakiem tortu.
Do ponczu nie dajemy alkoholu, jeżeli ma być przeznaczony dla dzieci. Ilość ponczu zależy od wielkości tortu, jednak na tort średniej wielkości powinniśmy przeznaczyć szklankę ponczu (ok. 250ml).
Do biszkoptów jasnych używamy jasnego ponczu bowiem ciemny nam zabarwi biszkopt. Ciemne biszkopty możemy nasączać herbatą albo kawą oraz rumem. Biszkopt możemy również nasączyć wódką lub szampanem, ważne aby poncz współgrał ze smakiem tortu.
Do ponczu nie dajemy alkoholu, jeżeli ma być przeznaczony dla dzieci. Ilość ponczu zależy od wielkości tortu, jednak na tort średniej wielkości powinniśmy przeznaczyć szklankę ponczu (ok. 250ml).