Tradycja pizzy neapolitańskiej sięga początku XVIII wieku. Do dziś cieszy się wielkim uznaniem, choć w ubiegłym roku jej morale zostały bardzo nadszarpnięte. Okazało się, że pizzerie w Neapolu mogą palić w piecach drewnem z trumien wykopanych na pobliskich cmentarzach.
Sprawa jest szokująca, jednak biznes całkiem prawdopodobny. Cmentarzowi o którym mowa przydarzały się różne masowe akcje kradzieży - np. z pomników znikały doniczki z kwiatami. Wreszcie zaczęto odkopywać trumny i handlować drewnem.
Bardzo prawdopodobne, że najbardziej oszzcędni właściciele miejscowych pizzerii weszli w spółkę z gangiem trudniącym się kradzieżą trumien.
Sprawa jest szokująca, jednak biznes całkiem prawdopodobny. Cmentarzowi o którym mowa przydarzały się różne masowe akcje kradzieży - np. z pomników znikały doniczki z kwiatami. Wreszcie zaczęto odkopywać trumny i handlować drewnem.
Bardzo prawdopodobne, że najbardziej oszzcędni właściciele miejscowych pizzerii weszli w spółkę z gangiem trudniącym się kradzieżą trumien.