Strusie jajo coraz częściej dostępne jest nie tylko supermarketach, ale także w mniejszych sklepach spożywczych. Powszechnie wiadomo, że jajecznica przyrządzona z jednego jaja wystarczy nawet dla 13 osób, jednakże jak sobie poradzić z wyjątkowo twardą skorupą?
Idealnym sposobem jest skorzystanie z wiertarki. Potrzeba do tej czynności dwóch osób, a mianowicie jedna silnie trzyma jajo, a druga wierci.
Otwór należy wykonać na samym czubku jaja, następnie druga osoba odwraca jajo i trzyma je bezpośrednio nad miską, a wiertarką dokonujemy wywiercenia drugiego otworu na przeciwległym czubku.
Na koniec należy wydmuchać całą zawartość do miski. Nieuszkodzoną skorupę należy wysuszyć i można ją będzie wykorzystać jako ozdobę.
Idealnym sposobem jest skorzystanie z wiertarki. Potrzeba do tej czynności dwóch osób, a mianowicie jedna silnie trzyma jajo, a druga wierci.
Otwór należy wykonać na samym czubku jaja, następnie druga osoba odwraca jajo i trzyma je bezpośrednio nad miską, a wiertarką dokonujemy wywiercenia drugiego otworu na przeciwległym czubku.
Na koniec należy wydmuchać całą zawartość do miski. Nieuszkodzoną skorupę należy wysuszyć i można ją będzie wykorzystać jako ozdobę.
Nina W.