

Szczypta soli
Sól możemy wykorzystać na wiele sposobów, trzeba tylko wiedzieć gdzie i kiedy możemy ją dodać.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Sól możemy wykorzystać na wiele sposobów, trzeba tylko wiedzieć gdzie i kiedy możemy ją dodać.
Czasem brak nam tego przyrządu w kuchni jak radzić sobie bez wagi? Oto przydatna rada dla każdej gospodyni!
Święta Bożego Narodzenia straciłyby wiele ze swojego uroku, gdyby nie korzenny aromat pysznego piernika. Polecamy przepis na piernik z bakaliami i inne ciekawe pierniki.
Kuchnia jak u Sowy to kulinarny dodatek do dwutygodnika Party - życie gwiazd! Zobacz przepis na pstrąga pod migdałową pierzynką.
Ruszyła właśnie kolejna, dziewiąta już edycja konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”, skierowanego do młodych kucharzy.
Oficjalny regulamin konkursu pod nazwą - Konkurs - Mięsa na Boże Narodzenie.
Ogłaszamy konkurs na smaczne świąteczne mięsa. Do wygrania 10 zestawów pojemników próżniowych Vacuum!
Magda Gessler zaczyna budzić złość. Denerwuje restauratorów, a nawet producentów ryb. Czy coraz częstsze ataki na gwiazdę TVN wróżą koniec jej kariery?
Międzynarodowy zespół naukowców odkrył na Kujawach naczynia do wyrobu sera pochodzące sprzed ponad 7 tysięcy lat!
Zobacz ciekawostki związane z Bożym Narodzeniem w Hiszpanii.