Ciasto na muffinki przygotowuje się, łącząc składniki suche i mokre. Zwykle są to: mąka, proszek do pieczenia, sól, pieprz, masło, oraz żółtka jaj. Farsz do babeczek na słono można przyrządzić np. z sera, szynki i słodkiej papryki i musztardy. Równie pyszne będą muffiny jajeczne z warzywami: cukinią, papryką i szpinakiem. Wytrawna wersja przysmaku idealnie smakuje po dodaniu nadzienia szpinakowego. Gotową przekąskę należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec przez około 25 minut.

Babeczki z łososiem

Babeczki z łososiem przygotowuje się z dodatkiem szczypiorku, jajek, pieczarek, ogórków kiszonych, majonezu oraz soli i pieprzu. Warto spróbować muffinek z serkiem mascarpone bądź twarożkiem i chrzanem.

Muffiny z suszonymi pomidorami

Muffiny z suszonymi pomidorami będą smakowały wyśmienicie wraz z kaparami, kiełbasą szynkową oraz przyprawami: bazylią, czosnkiem, pieprzem i solą. Farsz można przyrządzić także z sera i suszonych pomidorów.

Babeczki z pieczarkami

Pyszne nadzienie do babeczek z pieczarkami powstanie z połączenia podsmażonych pieczarek, cebulki i boczku. Warto dodać także natkę pietruszki, pieprz i sól. Kolejnym pomysłem na masę do muffin jest wymieszanie mięsa mielonego, kukurydzy, sera, majonezy, papryki ostrej i słodkiej oraz grzybów. Idealną przekąską będą muffinki z pieczarkami i szpinakiem lub serem pleśniowym.

Muffinki – pizza

Farsz do babeczek o smaku pizzy przygotowuje się, łącząc salami, starty ser oraz paprykę i kiełbasę salami. Każdą muffinkę należy posypać dodatkową warstwą sera, a na wierzch wkroić pomidorki koktajlowe.
Babeczki warzywne

Babeczki warzywne

Babeczki warzywne można przygotować z papryką, cukinią oraz szpinakiem. Nadzienie do muffinek na ostro będzie pyszne po połączeniu kaparów, szpinaku oraz łososia. Do farszu pasują także: kukurydza i papryka wraz z szynką, majonezem i tartym serem. Warto sięgnąć po brokuł, kalafior, fasolkę szparagową oraz marchewkę. Babeczki warzywne będą wyśmienite także po dodaniu do nich czosnku oraz cukinii i żółtego sera.

Babeczki ziemniaczane

Babeczki ziemniaczane

Do muffinek z ziemniaków często jest dodawany boczek. Babeczki ziemniaczane są wyśmienite z cukinią i parmezanem. Masę na muffiny można przygotować z papryką, kremowym serkiem homogenizowanym i startym żółtym serem. Przekąska zyska wyrazisty smak po dodaniu podsmażonej cebuli do nadzienia i polaniu muffin sosem po upieczeniu. Do farszu mięsnego idealnie pasuje sos grzybowy, natomiast do większości babeczek ziemniaczanych - tzatziki.

Babeczki ze szpinakiem

Babeczki ze szpinakiem

Babeczki ze szpinakiem i serem, np. żółtym lub mozzarellą to idealny pomysł na przekąskę. Warto sięgnąć także po ser feta. Smaczny farsz powstanie po połączeniu szpinaku i suszonych pomidorów. Gościom na imprezie warto podać babeczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem bądź muffiny ze szpinakiem i boczkiem. Smakosze mięsnych potraw będą zadowoleni po zjedzeniu muffinek szpinakowych z kurczakiem.

Babeczki z majonezem

Babeczki z majonezem

Do babeczek na słono z majonezem warto dodać szynkę, ser, pomidorki koktajlowe i przyprawy. Najlepsze będą oregano, bazylia, sól i pieprz. Muffinki majonezowe będą wyśmienicie smakowały z farszem zrobionym z pieczarek, łososia, jaj, szczypiorku i kremowego serka. Należy je doprawić pieprzem i solą oraz dodać koperek. Aromatyczne babeczki majonezowe powstaną z połączenia szpinaku, czosnku, kiełbasy oraz ulubionych przypraw.

Znaleźliśmy 283 przepisów w kategorii Babeczki na słono

Łososiowe babeczki

Łososiowe babeczki

Konczi Konczi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Babeczki z frankfurterkami

Babeczki z frankfurterkami

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Muffinki na słono 5

Muffinki na słono 5

4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Babeczki z fetą

Babeczki z fetą

Polpal Polpal

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: