Biszkopt czekoladowy jest to lekkie ciasto przyrządzone z jajek, mąki pszennej lub ziemniaczanej, cukru i kakao. Jest to tradycyjny deser kuchni australijskiej. Biszkopt można zrobić na ciepło lub na zimno. Często stosuje się go do ciast z galaretką. Ciemny biszkopt stanowi również świetny dodatek do tortów. Ciasto smakuje najlepiej z kawą lub aromatyczną herbatą. Ma bardzo puszystą konsystencję i delikatny, słodki smak. Ze względu na dużą zawartość kakao, deser dostarcza wysokiej dawki magnezu.

Polecane przepisy do kategorii Biszkopt czekoladowy

Znaleźliśmy 75 przepisów w kategorii Biszkopt czekoladowy

Biszkopt lekko kakaowy

Biszkopt lekko kakaowy

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

biszkopt czekoladowy

biszkopt czekoladowy

aginaa aginaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

mycha mycha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: