Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Pyszne tiramisu

Pyszne tiramisu

olkaaa olkaaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Torcik ala Tiramisu

Torcik ala Tiramisu

jaNina jaNina

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu wyśmienite

Tiramisu wyśmienite

lenian lenian

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Rolada ala tiramisu

Rolada ala tiramisu

alaaa alaaa
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Torcik Tiramisu

Torcik Tiramisu

Ewulek Ewulek

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: