Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Tiramisu wyśmienite

Tiramisu wyśmienite

lenian lenian

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu z adwokatem

Tiramisu z adwokatem

MP3-ka MP3-ka
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu z bananem

Tiramisu z bananem

Sarenka Sarenka
9

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu z jabłkami

Tiramisu z jabłkami

MP3-ka MP3-ka
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Sarenka Sarenka
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: