Na kilka dni przed pieczeniem sarninę należy zamarynować. Co ważne - mięsa nie trzeba, a nawet nie powinno się go myć - po prostu wkładamy do marynaty i często przewracamy.
Przepis na marynatę:
Składniki:
2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.
Sposób wykonania:
Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.
Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex
Przepis na marynatę:
Składniki:
2 szklanki octu,
1 szklanka wody,
pieprz,
pokrajana w plasterki cebula,
ząbek czosnku,
parę ziarenek jałowca,
parę goździków,
liście laurowe.
Sposób wykonania:
Wszystko razem zagotować, wystudzić i zalać tym sarninę. Po wyjęciu z marynaty sarninę wytrzeć i upiec.
Wskazówka pochodzi z książki kucharskiej wyd. Printex