Przyprawy do mięs

Przyprawy ziołowe do potraw mięsnych zyskują coraz więcej zwolenników. Jakie do czego używać?

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Przyprawy do mięs
MIĘSA TŁUSTE - majeranek, ruta, tymianek, gorczyca, papryka.

WIEPRZOWINA - kminek, kolendra, lubczyk, majeranek, tymianek, rozmaryn, szałwia, estragon, bazylia. WOŁOWINA - cząber, kolendra, lubczyk, rozmaryn, tymianek, szałwia, estragon, bazylia.

CIELĘCINA - bazylia, estragon, kminek, lubczyk, melisa, tymianek, majeranek.

DRÓB - bazylia, cząber, hyzop, kminek, majeranek, rozmaryn, tymianek, melisa, do nadzienia - lubczyk.

DZICZYZNA - estragon, jałowiec, kolendra, kminek, melisa, rozmaryn.

BARANINA - cząber, lawenda, majeranek, rozmaryn, szałwia, tymianek