MIĘSA TŁUSTE - majeranek, ruta, tymianek, gorczyca, papryka.
WIEPRZOWINA - kminek, kolendra, lubczyk, majeranek, tymianek, rozmaryn, szałwia, estragon, bazylia. WOŁOWINA - cząber, kolendra, lubczyk, rozmaryn, tymianek, szałwia, estragon, bazylia.
CIELĘCINA - bazylia, estragon, kminek, lubczyk, melisa, tymianek, majeranek.
DRÓB - bazylia, cząber, hyzop, kminek, majeranek, rozmaryn, tymianek, melisa, do nadzienia - lubczyk.
DZICZYZNA - estragon, jałowiec, kolendra, kminek, melisa, rozmaryn.
BARANINA - cząber, lawenda, majeranek, rozmaryn, szałwia, tymianek
WIEPRZOWINA - kminek, kolendra, lubczyk, majeranek, tymianek, rozmaryn, szałwia, estragon, bazylia. WOŁOWINA - cząber, kolendra, lubczyk, rozmaryn, tymianek, szałwia, estragon, bazylia.
CIELĘCINA - bazylia, estragon, kminek, lubczyk, melisa, tymianek, majeranek.
DRÓB - bazylia, cząber, hyzop, kminek, majeranek, rozmaryn, tymianek, melisa, do nadzienia - lubczyk.
DZICZYZNA - estragon, jałowiec, kolendra, kminek, melisa, rozmaryn.
BARANINA - cząber, lawenda, majeranek, rozmaryn, szałwia, tymianek