
Pokaże wam jak się wyjmuje kość z udka kurczaka , aby potem go nafaszerować.
1. Myjemy udka czyścimy , czasem są nawet i małe piórka.
2. Małym ostrym nożykiem , najlepiej z czubkiem , odcinamy mięso od kości.
3. Przesuwamy się niżej , dochodząc do zakończenia pierwszej kości.
4. Teraz delikatnie obkroimy chrząstkę i lecimy w dół prawie do końca.
5. 1 cm przed zakończeniem kości odcinamy od udka za pomocą (ja miałam tylko tłuczek do mięsa i nóż) . Farsz nie może nam wyjść dlatego zostaje kawałeczek kostki.
6. Kość wyjęta w całości.
7. Tak wyglądają udka bez kości już.
8. Pamiętajcie by spiąć wykałaczkami udka po włożeniu farszu do środka inaczej wypłynie .
1. Myjemy udka czyścimy , czasem są nawet i małe piórka.
2. Małym ostrym nożykiem , najlepiej z czubkiem , odcinamy mięso od kości.
3. Przesuwamy się niżej , dochodząc do zakończenia pierwszej kości.
4. Teraz delikatnie obkroimy chrząstkę i lecimy w dół prawie do końca.
5. 1 cm przed zakończeniem kości odcinamy od udka za pomocą (ja miałam tylko tłuczek do mięsa i nóż) . Farsz nie może nam wyjść dlatego zostaje kawałeczek kostki.
6. Kość wyjęta w całości.
7. Tak wyglądają udka bez kości już.
8. Pamiętajcie by spiąć wykałaczkami udka po włożeniu farszu do środka inaczej wypłynie .