Serki topione nie tylko do chleba

Chętnie jemy chleb z serkami topionymi, bo mają smaczny, aksamitny smak ale warto pomyśleć o nich przy przy innych daniach.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Serki topione nie tylko do chleba
W sklepach znajdziemy duży wybór serków- z ziołami, papryką, szczypiorkiem. Dzięki temu możemy je dopasować do naszych dań. Trochę sera topionego warto dodać do zupy aby nabrała odpowiedniego smaku oraz aby się lekko zagęściła. Ser również zagęści sos.

Wspaniale komponuje się zarówno z sosem do spaghetti jak i do beszamelowego sosu. Ten efekt zawdzięczamy temu, że serek ma maślany posmak, łatwo topi się w wysokich temperaturach oraz jest wzbogacany innymi smakami np. ziołowym. Oczywiście można dalej jeść go z chlebem, super też sprawdzi się na świeżo upieczonych grzankach, ponieważ rozpływa się nich.