1. Przed starciem skórki z cytryny należy ją dokładnie umyć i sparzyć w gorącej wodzie (zanurzamy ją na około 30 sekund do 1 minuty w gorącej wodzie)
2. Skórkę trzemy na małych oczkach tarki, aby kawałki nie były zbyt duże.
3. Wybieramy ładne cytryny bez czarnych plam itp.
4. Dodając sok z cytryny do ciasta warto dodać także skórkę z tej cytryny, ponieważ to ona zawiera 10 razy więcej witamin niż sok.
5. Trzemy tylko żółta skórkę, ponieważ biała warstwa pod nią jest gorzka i może zepsuć smak potrawy.
2. Skórkę trzemy na małych oczkach tarki, aby kawałki nie były zbyt duże.
3. Wybieramy ładne cytryny bez czarnych plam itp.
4. Dodając sok z cytryny do ciasta warto dodać także skórkę z tej cytryny, ponieważ to ona zawiera 10 razy więcej witamin niż sok.
5. Trzemy tylko żółta skórkę, ponieważ biała warstwa pod nią jest gorzka i może zepsuć smak potrawy.
ajrinwu