Filety z kurczaka kocha każdy z nas. Ale jak sprawić, by zawsze były pyszne i soczyste?
Przede wszystkim filety z kurczaka warto dzień wcześniej zamarynować. Nawet najprostsza zalewa z oliwy, soli i pieprzu, poprawi smak kurczaka.
Przed smażeniem wyjmujemy mięso z marynaty. Taki filet z kurczaka możemy obtoczyć w panierce lub usmażyć bez niej.
Jeśli smażymy mięso bez panierki, to olej powinnien być mocno rozgrany - to spowoduje zamknięcie porów w mięsie i zatrzymania soków. A skórka będzie ładnie zrumieniona.
Panierowane filety z kurczaka smażymy na mniej rozgrzanym tłuszcz, by nie przypalić panierki. W obu przypadkach filet smażymy po około 1 minucie z każdej strony. Potem zmiejszamy palnik i dosmażamy mięso - średniej wielkości filety smażymy ok. 8-10 minut.
Przede wszystkim filety z kurczaka warto dzień wcześniej zamarynować. Nawet najprostsza zalewa z oliwy, soli i pieprzu, poprawi smak kurczaka.
Przed smażeniem wyjmujemy mięso z marynaty. Taki filet z kurczaka możemy obtoczyć w panierce lub usmażyć bez niej.
Jeśli smażymy mięso bez panierki, to olej powinnien być mocno rozgrany - to spowoduje zamknięcie porów w mięsie i zatrzymania soków. A skórka będzie ładnie zrumieniona.
Panierowane filety z kurczaka smażymy na mniej rozgrzanym tłuszcz, by nie przypalić panierki. W obu przypadkach filet smażymy po około 1 minucie z każdej strony. Potem zmiejszamy palnik i dosmażamy mięso - średniej wielkości filety smażymy ok. 8-10 minut.
teresa
wio
Gość
a z czosnkiem zacznie śmierdziec jak zepsuty