Każdego dnia uwielbiasz przygotowywać oryginalne dania dla swoich bliskich? Zaskocz ich soczystą i aromatyczną piersią kurczaka przygotowaną bez dodawania tłuszczu podczas smażenia! Z nowym WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… zajmie Ci to tylko 10 minut, a mięso nabierze smaku suszonych pomidorów i bazylii.
Danie inspirowane włoską kuchnią
Polacy uwielbiają dania inspirowane włoską kuchnią! Aż 33% naszych kulinarnych pomysłów czerpiemy z Włoch*. Nic dziwnego! Śródziemnomorskie potrawy składają się przede wszystkim ze świeżych i aromatycznych składników. Jak przenieść smaki słonecznej Italii do naszej kuchni? To proste!
Z nowym WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią przygotujemy smaczne mięso, które dzięki połączeniu smaku suszonych pomidorów i bazylii nabierze oryginalnego, włoskiego charakteru. Tak przyrządzony kurczak w mgnieniu oka zniknie z talerza każdego domownika!
Obiad w 10 minut
Papirus to rewelacyjny sposób smażenia, który pozwala w kilka chwil przygotować pierś kurczaka na obiad. Wystarczy lekko ją rozbić i usmażyć na patelni w pergaminie bez dodawania tłuszczu - 5 minut z każdej strony i gotowe! To idealne rozwiązanie na smaczny, a zarazem szybki obiad.
Tak przygotowanego kurczaka możemy podawać z ryżem, ziemniakami i surówką - komponując pełnowartościowy obiad, który z pewnością posmakuje całej naszej rodzinie! Aromatyczne mięso przygotowane z WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią to także idealny dodatek do sałatek, tortilli czy placków ziemniaczanych.
Przygotowaną w ten sposób pierś możemy również pokroić w paski i podawać w formie przystawki z dipem, lub wykorzystać do przygotowania pysznej, włoskiej sałatki. Wystarczy do kurczaka dodać oliwki, sałatę, pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną, czerwoną cebulkę, wszystko polać oliwą z oliwek, przyprawić do smaku i gotowe!
*Source: Milward Brown
Informacje prasowe
Danie inspirowane włoską kuchnią
Polacy uwielbiają dania inspirowane włoską kuchnią! Aż 33% naszych kulinarnych pomysłów czerpiemy z Włoch*. Nic dziwnego! Śródziemnomorskie potrawy składają się przede wszystkim ze świeżych i aromatycznych składników. Jak przenieść smaki słonecznej Italii do naszej kuchni? To proste!
Z nowym WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią przygotujemy smaczne mięso, które dzięki połączeniu smaku suszonych pomidorów i bazylii nabierze oryginalnego, włoskiego charakteru. Tak przyrządzony kurczak w mgnieniu oka zniknie z talerza każdego domownika!
Obiad w 10 minut
Papirus to rewelacyjny sposób smażenia, który pozwala w kilka chwil przygotować pierś kurczaka na obiad. Wystarczy lekko ją rozbić i usmażyć na patelni w pergaminie bez dodawania tłuszczu - 5 minut z każdej strony i gotowe! To idealne rozwiązanie na smaczny, a zarazem szybki obiad.
Tak przygotowanego kurczaka możemy podawać z ryżem, ziemniakami i surówką - komponując pełnowartościowy obiad, który z pewnością posmakuje całej naszej rodzinie! Aromatyczne mięso przygotowane z WINIARY PAPIRUS POMYSŁ NA… soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią to także idealny dodatek do sałatek, tortilli czy placków ziemniaczanych.
Przygotowaną w ten sposób pierś możemy również pokroić w paski i podawać w formie przystawki z dipem, lub wykorzystać do przygotowania pysznej, włoskiej sałatki. Wystarczy do kurczaka dodać oliwki, sałatę, pomidorki koktajlowe oraz pokrojoną, czerwoną cebulkę, wszystko polać oliwą z oliwek, przyprawić do smaku i gotowe!
*Source: Milward Brown
Informacje prasowe