DIP POMIDOROWY: Składniki: 1 pomidor 15 dag twarożku 1 łyżka keczupu 1 łyżka śmietany sól pieprz papryka w proszku-szczypta 1 łyżka posiekanego szczypiorku.
Sparznego pomidora obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę. Serek utrzeć z keczupem i śmietaną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Na koniec dodać pokrojonego pomidora i szczypiorek. Całość wymieszać i przełożyć do miseczki.
DIP SŁONECZNY: Składniki: 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki śmietany 4 łyżki twarożku sól pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.
Cebulę i jajka obrać, posiekać, po czym wymieszać ze śmietaną i twarożkiem. Całość przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczki i posypać natką pietruszki.
DIP ŻURAWINOWY: 10 dag konfitury żurawinowej 4 łyżki śmietany 4 łyżki jogurtu naturalnego 10 dag twarożku cukier- szczypta sól.
Konfiturę przetrzeć przez sitko, 1 łyżeczkę odłożyć, po czym wymieszać ze śmietaną, jogurtem i twarożkiem. Dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku cukrem i solą. Dip przełożyć do miseczki i ozdobić konfiturą.
Sparznego pomidora obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę. Serek utrzeć z keczupem i śmietaną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Na koniec dodać pokrojonego pomidora i szczypiorek. Całość wymieszać i przełożyć do miseczki.
DIP SŁONECZNY: Składniki: 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki śmietany 4 łyżki twarożku sól pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.
Cebulę i jajka obrać, posiekać, po czym wymieszać ze śmietaną i twarożkiem. Całość przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do miseczki i posypać natką pietruszki.
DIP ŻURAWINOWY: 10 dag konfitury żurawinowej 4 łyżki śmietany 4 łyżki jogurtu naturalnego 10 dag twarożku cukier- szczypta sól.
Konfiturę przetrzeć przez sitko, 1 łyżeczkę odłożyć, po czym wymieszać ze śmietaną, jogurtem i twarożkiem. Dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku cukrem i solą. Dip przełożyć do miseczki i ozdobić konfiturą.