SOS ŻURAWINOWY: 2 łyżki żurawiny mrożonej 3/4 szklanki majonezu Do żurawiny dodać 1 łyżkę wody, poddusić 3 minuty. Ostudzić, wymieszać z majonezem, przyprawić.
SOS Z PAPRYKĄ: 1/3 czerwonej papryki 1,5 op serka śmietankowego Paprykę dokładnie umyć, pokroić na bardzo małe kawałki, wymieszać z serkiem, przyprawić do smaku.
SOS Z MIĘTĄ: listki świeżej mięty i melisy 3/4 szklanki musztardy delikatesowej majonez ziarna marynowanego pieprzu Listki mięty i melisy drobno posiekać, wymieszać z musztardą, majonezem i ziarnami marynowanego pieprzu.
SOS Z KAPARAMI: 1 ogórek kiszony 3 filety anchois 1 łyżka kaparów majonez Ogórek kiszony pokroić w drobną kostkę. Filety podzielić na małe kawałki. Do majonezu dodać ogórek, anchois i kapary, wymieszać. SOS
KOPERKOWY: 1 świeży koperek rzeżucha 3/4 szklanki jogurtu naturalnego pieprz czarny mielony Koperek i rzeżuche drobno posiekać, Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. SOS Z
BURAKÓW - ĆWIKŁA: 3 czerwone buraki 1 łyżka chrzanu sól pieprz czarny mielony Buraki ugotować w łupinach, ostudzić, zdjąć skórkę. Zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, wymieszać z chrzanem. Przyprawić siolą, pieprzem czarnym mielonym i cukrem
SOS Z PAPRYKĄ: 1/3 czerwonej papryki 1,5 op serka śmietankowego Paprykę dokładnie umyć, pokroić na bardzo małe kawałki, wymieszać z serkiem, przyprawić do smaku.
SOS Z MIĘTĄ: listki świeżej mięty i melisy 3/4 szklanki musztardy delikatesowej majonez ziarna marynowanego pieprzu Listki mięty i melisy drobno posiekać, wymieszać z musztardą, majonezem i ziarnami marynowanego pieprzu.
SOS Z KAPARAMI: 1 ogórek kiszony 3 filety anchois 1 łyżka kaparów majonez Ogórek kiszony pokroić w drobną kostkę. Filety podzielić na małe kawałki. Do majonezu dodać ogórek, anchois i kapary, wymieszać. SOS
KOPERKOWY: 1 świeży koperek rzeżucha 3/4 szklanki jogurtu naturalnego pieprz czarny mielony Koperek i rzeżuche drobno posiekać, Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. SOS Z
BURAKÓW - ĆWIKŁA: 3 czerwone buraki 1 łyżka chrzanu sól pieprz czarny mielony Buraki ugotować w łupinach, ostudzić, zdjąć skórkę. Zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, wymieszać z chrzanem. Przyprawić siolą, pieprzem czarnym mielonym i cukrem