TABELA GOTOWANIA W MINUTACH W ILOŚCI 500 g. 1/MIĘSO WOŁOWE 1.1 Pieczeń duszona 25 1.2 Gulasz 20 1.3 Pieczeń 15 1.4 Klops 10 1.5 Rolada 20 1.6 Pieczeń z dzika 30 1.7 Ozór 40 1.8 Bitki 30 2/MIĘSO WIEPRZOWE 2.1 Pieczeń 20 2.2 Gulasz 20 2.3 Golonka 30 2.4 Zeberka 20 2.5 Wieprzowina gotowana 15 2.6 Flaki 15-20 3/MIĘSO CIELĘCE 3.1 Pieczeń 20 3.2 Gulasz 15 3.3 Ozór 30 3.4 Serce cielęce 25 3.5 Mięso cielęce duszone 25 3.6 Nerki 10 4/ DRÓB I DZICZYZNA 4.1 Kurczę 25 4.2 Kogut 25 4.3 Kurczę pieczone 15 4.4 Królik 20 4.5 Gołąb 10 4.6 Kaczka 25 4.7 Gęś 30 4.8 Zając 20 4.9 Sarna 25 4.10 Dzik 30 5/INNE POTRAWY 5.1Strączkowe nie moczone 25 5.2 Kasze /krupy/ 25 5.3 Grysik 5 5.4 Płatki owsiane 5 5.5 Kluski 7 5.6 Ryż 10 5.7 Zupa z drobiu 20 5.8 Zupa z wołowiny 25 5.9 Zupa ogonowa 30 6/RÓŻNE 6.1 Knedle 8 6.2 Ryby 8 6.3 Rosół 20 6.4 Grzyby od gatunku 10-25 7/JARZYNY 7.1 Groszek,fasolka 8 7.2 Fasolka szparagowa 5 7.3 Groch ,fasola 12 7.4 Kalafior 4 7.5 Karotka marchew 7 7.6 Marchew 12 7.7 Kalarepa 4 7.8 Kwaśna kapusta 8 7.9 Seler 8 7.10 Szparagi 5 7.11 Szpinak 3 7.12 Rzodkiew 8 7.13 Kapusta 8 7.14 Czerwone buraki 25 7.15 Ziemniaki 8 7.16 Ziemniaki w mundurkach 10
Pojemsobie
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość