Każdy ma swój sposób i metodę na robienie kotletów. Do takich prac należy również panierowanie, niby zwykła rzecz a jednak bardzo istotna. Wiele razy zdarza się tak, że kiedy chcemy najlepiej wypaść panierka na kotlecie się marszczy i wznosi. A podczas krojeni całkowicie się rozwarstwia. Jest na to rada, bardzo prosta a wręcz banalna.
Aby panierka nam ładnie przylegała do mięsa i cały czas się go solidnie trzymała musi być przed smażeniem wysuszona. Tzn... panierujemy kotlety swoim sposobem i układamy je pojedynczo aby wyschły. Proces powinien trwać godzinę, przy czym po trzydziestu minutach obracamy kotlety na drugą stronę. Ot i cała tajemnica udanej panierki.
Aby panierka nam ładnie przylegała do mięsa i cały czas się go solidnie trzymała musi być przed smażeniem wysuszona. Tzn... panierujemy kotlety swoim sposobem i układamy je pojedynczo aby wyschły. Proces powinien trwać godzinę, przy czym po trzydziestu minutach obracamy kotlety na drugą stronę. Ot i cała tajemnica udanej panierki.