Zamrażarka zawsze, o ile jest to możliwe, powinna być pełna. Zamrożone artykuły same pomagają utrzymać niską temperaturę w zamrażarce.
Zamrożone artykuły zachowują aromat conajmniej przez miesiąc, a najdłużej przez rok. To zależy od rodzaju artykułu. Zamrażarka powinna stać w suchym i chłodnym miejscu na twardym i równym podłożu. Na każdym opakowaniu zaznaczamy, co się w nim znajduje, byśmy później mogli odróżnić grzyby od truskawek.
Resztki obiadu możemy zamrozić jako porcję dla jednej osoby. Jeśli pracujemy, ugotujmy od razu po jednym posiłku na każdy dzień tygodnia. Gdy gotujemy posiłek, który chcemy zamrozić, wykładamy naczynie folią aluminiową, gotujemy i zamrażamy w naczyniu. Zamrożoną potrawę wyjmujemy z naczynia, pakujemy w woreczek i wkładamy do zamrażarki. Potem potrawkę można podgrzać w tym samym naczyniu, w którym była gotowana.
Zamrożone artykuły zachowują aromat conajmniej przez miesiąc, a najdłużej przez rok. To zależy od rodzaju artykułu. Zamrażarka powinna stać w suchym i chłodnym miejscu na twardym i równym podłożu. Na każdym opakowaniu zaznaczamy, co się w nim znajduje, byśmy później mogli odróżnić grzyby od truskawek.
Resztki obiadu możemy zamrozić jako porcję dla jednej osoby. Jeśli pracujemy, ugotujmy od razu po jednym posiłku na każdy dzień tygodnia. Gdy gotujemy posiłek, który chcemy zamrozić, wykładamy naczynie folią aluminiową, gotujemy i zamrażamy w naczyniu. Zamrożoną potrawę wyjmujemy z naczynia, pakujemy w woreczek i wkładamy do zamrażarki. Potem potrawkę można podgrzać w tym samym naczyniu, w którym była gotowana.