OREGANO- nadaje się do potraw kuchni greckiej, nadaje aromat daniom z drobiu, ryb, jaj, warzyw, smażonych dań.Pamiętajmy,że dodajemy oregano w połowie gotowania
BAZYLIA-niezastąpiona w kuchni śródziemnomorskiej. Nadaje aromat pomidorom, sałacie, jajom, rybom oraz potrawom z makaronu.
TYMIANEK- nadaje sie do mięs, drobiu, ryb, jaj, pasztetów, farszów. Nie należy przesadzać z dodawaniem tymianku, gdyż ma on intensywny smak.
ESTRAGON-najlepiej się nadaje do drobiu podawanego z owocami. Najlepiej komponuje się z wieprzowiną, cielęciną,rybami.Doskonaly także do zapiekanek i dań z ziemniaków.
KOLENDRA- stosujemy w kuchni indyjskieji meksykańskiej. Doskonała do wieprzowiny, ryżu i awokado.
BAZYLIA-niezastąpiona w kuchni śródziemnomorskiej. Nadaje aromat pomidorom, sałacie, jajom, rybom oraz potrawom z makaronu.
TYMIANEK- nadaje sie do mięs, drobiu, ryb, jaj, pasztetów, farszów. Nie należy przesadzać z dodawaniem tymianku, gdyż ma on intensywny smak.
ESTRAGON-najlepiej się nadaje do drobiu podawanego z owocami. Najlepiej komponuje się z wieprzowiną, cielęciną,rybami.Doskonaly także do zapiekanek i dań z ziemniaków.
KOLENDRA- stosujemy w kuchni indyjskieji meksykańskiej. Doskonała do wieprzowiny, ryżu i awokado.