Wciąż jemy za mało warzyw i owoców, unikamy jedzenia zup, choć są one doskonałym źródłem płynów, błonnika i substancji odżywczych. Preferujemy siedzący tryb życia i rzadko uśmiechamy się do innych. Jednak optymizmem napawa to, że Polacy chcą zmieniać swoje przyzwyczajenia. Dowodem na to była ogromna popularność akcji zainicjowanej przez markę KNORR i Fundację Promocja Zdrowia "Zmień nawyki na dobre". Z całej Polski napłynęło blisko 10 000 zgłoszeń od osób, które podjęły wyzwanie i postanowiły wprowadzić do swojego stylu życia zmiany na lepsze.
"Już od blisko roku zachęcamy Polaków wraz z Fundacją Promocja Zdrowia, do włączania do swojej diety warzyw i owoców." – mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. "Z naszych obserwacji wynikało, że Polacy chcą zmieniać swoje nawyki, ale potrzebują do tego motywacji." – kontynuuje.
Motywacją do zmiany nawyków stał się zorganizowany przez markę Knorr i Fundację konkurs "Zmień nawyki na dobre". Biorące w nim udział osoby zobowiązywały się do tego, że będą częściej jeść zupę, 5 razy dziennie sięgać po warzywa i owoce, regularnie spacerować lub ćwiczyć oraz częściej uśmiechać. Ponadto organizatorzy zachęcili uczestników do wymyślenia własnych haseł, które przypominałyby o powyższych zobowiązaniach i umieszczenia ich w widocznym miejscu w domu.
Zainteresowanie akcją przerosło oczekiwania organizatorów. Z całej Polski napłynęło bowiem blisko 10 000 zgłoszeń. Wiele osób dołączało także listy, w których opisywało swoje indywidualne doświadczenia związane ze zmianą nawyków.
"Choć aż 85% Polaków zupy lubi, wielu rezygnuje z nich, na rzecz często pozbawionych warzyw drugich dań" - mówi prof. dr hab. med. Witold Zatoński, Prezes Fundacji Promocja Zdrowia.
"To błąd. Regularne jedzenie zup jarzynowych, to, bowiem nie tylko sposób na zaspokojenie głodu, ale i uzupełnienie diety w bezcenne dla zdrowia warzywa i dobra metoda na utrzymanie smukłej sylwetki" - kontynuuje. Nie do przecenienia jest także rola zupy jako źródła płynów: "W dzisiejszych zabieganych czasach często dostarczamy ich mniej, niż potrzebuje tego nasz organizm. Nawyk codziennego jedzenia 1 talerza zupy (ok. 250 ml) pomaga rozwiązać ten problem. Pozostałą ilość zapewniamy sobie przecież pijąc wodę mineralną, herbatę czy soki" – dopowiada Iwonna Niegowska.
Niezbędnym elementem zdrowego stylu życia jest aktywność fizyczna. Warto poszukać takiej formy ruchu, która odpowiadać będzie naszemu usposobieniu. Jeśli nie mamy ochoty na ćwiczenia w grupie, wybierzmy się na spacer.
Jednym z najmniej wymagających ćwiczeń fizycznych jest uśmiech, który aktywizuje aż 10 mięśni twarzy. Uśmiech sprzyja także radzeniu sobie ze stresem, no i to co najważniejsze - z uśmiechem na ustach łatwiej przychodzi nam pożegnać się ze złymi nawykami na zawsze.
"Już od blisko roku zachęcamy Polaków wraz z Fundacją Promocja Zdrowia, do włączania do swojej diety warzyw i owoców." – mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. "Z naszych obserwacji wynikało, że Polacy chcą zmieniać swoje nawyki, ale potrzebują do tego motywacji." – kontynuuje.
Motywacją do zmiany nawyków stał się zorganizowany przez markę Knorr i Fundację konkurs "Zmień nawyki na dobre". Biorące w nim udział osoby zobowiązywały się do tego, że będą częściej jeść zupę, 5 razy dziennie sięgać po warzywa i owoce, regularnie spacerować lub ćwiczyć oraz częściej uśmiechać. Ponadto organizatorzy zachęcili uczestników do wymyślenia własnych haseł, które przypominałyby o powyższych zobowiązaniach i umieszczenia ich w widocznym miejscu w domu.
Zainteresowanie akcją przerosło oczekiwania organizatorów. Z całej Polski napłynęło bowiem blisko 10 000 zgłoszeń. Wiele osób dołączało także listy, w których opisywało swoje indywidualne doświadczenia związane ze zmianą nawyków.
Zupa – samo zdrowie w płynie
"Choć aż 85% Polaków zupy lubi, wielu rezygnuje z nich, na rzecz często pozbawionych warzyw drugich dań" - mówi prof. dr hab. med. Witold Zatoński, Prezes Fundacji Promocja Zdrowia.
"To błąd. Regularne jedzenie zup jarzynowych, to, bowiem nie tylko sposób na zaspokojenie głodu, ale i uzupełnienie diety w bezcenne dla zdrowia warzywa i dobra metoda na utrzymanie smukłej sylwetki" - kontynuuje. Nie do przecenienia jest także rola zupy jako źródła płynów: "W dzisiejszych zabieganych czasach często dostarczamy ich mniej, niż potrzebuje tego nasz organizm. Nawyk codziennego jedzenia 1 talerza zupy (ok. 250 ml) pomaga rozwiązać ten problem. Pozostałą ilość zapewniamy sobie przecież pijąc wodę mineralną, herbatę czy soki" – dopowiada Iwonna Niegowska.
Zmieniamy nawyki żywieniowe i styl życia - ćwiczmy i spacerujmy
Niezbędnym elementem zdrowego stylu życia jest aktywność fizyczna. Warto poszukać takiej formy ruchu, która odpowiadać będzie naszemu usposobieniu. Jeśli nie mamy ochoty na ćwiczenia w grupie, wybierzmy się na spacer.
Zmieniamy nawyki żywieniowe i styl życia z uśmiechem na ustach
Jednym z najmniej wymagających ćwiczeń fizycznych jest uśmiech, który aktywizuje aż 10 mięśni twarzy. Uśmiech sprzyja także radzeniu sobie ze stresem, no i to co najważniejsze - z uśmiechem na ustach łatwiej przychodzi nam pożegnać się ze złymi nawykami na zawsze.
Gość
Jednocześnie problem nadwagi i otyłości, również cukrzycy typu 2 ROZWIĄZUJE !! przekaz ze strony internetowej, ADRES:
www.magdalirl.com.pl
Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki pt.:
PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu.
Chleb typu KR-IRL stanowi aktualnie o wartości zdrowia oraz szczupłej prawidłowej sylwetce. Jest w nim ogromna energia i czystość biologiczna produktu zarazem.
Wszelkie choroby związane z otyłością i cukrzycą typu 2 pominiemy, jeśli wyeliminujemy otyłość. Aby tego dokonać należy spożywać Chleb typu KR-IRL oraz żywność wg wartości tzw. Indeks Żywieniowy, tj. IŻ produktu. Jemy bez większych zahamowań, smacznie i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz BEZ UCZUCIA GŁODU.
Zmęczenie jest nam wtedy obce, a kreatywność myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zarazem !
Takie odżywianie NIE JEST DROGIE, a wręcz WYJĄTKOWO TANIE (koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł).
Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że Chleb typu KR-IRL syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz., ELIMINUJE GŁÓD, gwarantując przy tym odżywienie BIOLOGICZNIE WZORCOWE !!.
Mamy swoje zdrowie we WŁASNYCH rękach, to zdecydujmy zatem, jak ma wyglądać nasza przyszłość.
NIE możemy być GŁODNI !!. Jeśli nie potrafimy opanować głodu to żadna DIETA nie ma SENSU !!.
Ta wiedza to puenta pozytywnego i energetycznego życia, którego jakość należy NIEZWŁOCZNIE poprawić.
Spróbujmy tak jeść, a optyka postrzegania rzeczywistości będzie dla nas nowym wartościowym doznaniem.
Dobre samopoczucie i niskie koszty są nagrodą za tę wiedzę dla wszystkich pragnących zdrowo żyć.
D. K. Warszawa
Gość
oh człowieku, ale jesteś żałośny... Twoja wypowiedz w ogle nie była zadna manipulacja, ani troche. ... pozdrawiam
Gość
Ja niestety zgadzam się z tym niepełnym wymiarem wiedzy nt żywienia, co jednak jest nieścisłością, a przecież musimy wziąć to pod uwagę, że zarówno otyłość jak i cukrzyca typu 2, są chorobami stale zwiększającymi swój zakres. A to dopiero jest i żałosne i przykre.
Najlepiej jednak trzymać sylwetkę i zdrowy kręgosłup, ten psychiczny też.
Pozdrawiam, Ewa z Koszalina
Gość
Gość
WYMIENIAJ: komórki swojego organizmu na wartościowe, a nie na śmieciowe. Jak nie wymienisz to będzie tylko gorzej.
RECEPTA: na zwalczenie nadwagi, OTYŁOŚCI, cukrzycy typu 2 oraz wyeliminowanie BÓLÓW kręgosłupa.
Pilotem dla Ciebie do obsługi, jest strona;
_ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
Książka; _pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
KOMPENDIUM do realizacji: punkty poniżej 1-3.
1. __Chleb typu KR-IRL,
2. Jedzenie wg tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO,
3. Kontakt z __INSTYTUTem IRL KRAKÓW, gdzie za świetne informacje płacisz słowem: DZIĘKUJĘ.
Oni stanowią instrukcję obsługi i gwarancję na PRAWDY przyrodnicze, które badają od 1970 roku tj. 39 lat.
Potem jest już tylko lepiej.
Pospiesz się, bo jak już EUROPA się o Nich dowie, to mogą mieć mniej czasu.
P. S. Nie czerpią satysfakcji z faktu niewiedzy dietetyków i rozszerzającej się plagi otyłości i cukrzycy typu 2.
Pomagają, a to dzisiaj rzadkość i powód do DUMY oraz SATYSFAKCJI.
Pozdrawiam WSZYSTKICH
http://yfrog.com/4r1chlebtypukrirlproduktpj
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bef25ba3f78b544.html
Gość
http://www.stopcodex.pl/
Gość
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
http://www.youtube.com/watch?v=pTcbFqrvuUg&feature=channel
Gość
Dyskusja powinna być merytoryczna !!
Tagi:
INDEKS GLIKEMICZNY, SEKS, ODCHUDZANIE, DIETY, CUKRZYCA, KOBIETA, INDEKS ŻYWIENIOWY, CHLEB typu KR-IRL, NISKIE węglowodany, INSTYTUT IRL KRAKÓW, GLUKOZA naturalna
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
__PODPOWIEDŹ:
Przy problemach z odżywianiem, przy zwalczaniu otyłości, również cukrzycy typu 2, niezmiernie pomocne są tabele z produktami tzw.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
Tabele te opracowali naukowcy z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie:
__INSTYTUT IRL KRAKÓW. Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej.
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
Każdy z nadwagą powinien sobie przeczytać książkę,
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Ona wiele wyjaśnia i rozwiązuje. Oczywisty niezbędnik.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
DittaPENN
NISKIE węglowodany, oraz INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. zdrowie !!
W cukrzycy podstawa to wiedza o jakości węglowodanów. Liczą się przede wszystkim tzw.
__NISKIE węglowodany, tj. takie które podnoszą poziom cukru we krwi po spożyciu do 26% wzrostu i nie nadwyrężają trzustki.
Zobacz też:
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
DittaPENN
MOTTO: INDEKS GLIKEMICZNY, to obłuda i biologiczne KŁAMSTWO !!
Dotyczy: wyjaśnienia wpisu: z dn.; 27 listopad 2009, 17:34 wiesław, burkina faso gość
Wpis ten będący całkowitą NIEPRAWDĄ, o wyssanej z palca treści, podłej i cynicznie FAŁSZYWEJ,
ma na celu dyskredytowanie poziomu naukowego i pochodzenia pracowników INSTYTUTU IRL KRAKÓW,
którzy napisali i wydali __Książkę; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Celem wpisu jest zniechęcenie czytelnika do zakupu naszej książki i poznania realnej PRAWDY !!
Dla niewtajemniczonych jest to EKSCYTUJĄCE i stanowi absolutną SENSACJĘ.
W tejże publikacji mianowicie, rozdział nr R46, pięć stron ciekawego i merytorycznego tekstu; wyjaśnia POLAKOM na wielu przykładach jak i dlaczego są oszukiwani, okłamywani w przekazie wiedzy o tzw. INDEKSIE GLIKEMICZNYM, co skutkuje tym, iż coraz bardziej tyją i zaczynają chorować na Cukrzycę typu 2.
Celem nikczemnego wpisu jest próba podważenia wiarygodności naukowej Instytutu IRL Kraków, którego pozycja merytoryczna i odkrycia naukowe, także nowoutworzona biologiczna TERMINOLOGIA, są niekwestionowane i WIDOCZNE gołym okiem.
Pragniemy tylko dodać, iż w naszej książce znajdują się tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
Zastosowanie tabel skutecznie poprawia stan zdrowia człowieka oraz eliminuje OTYŁOŚĆ, również Cukrzycę typu 2.
Do tego właśnie nie chcą dopuścić PIEWCY, czyli propagatorzy tzw. Indeksu Glikemicznego, pragnąc dalej zarabiać na sprzedaży POLAKOM, tej Ich fałszywej i biologicznie NIEPRAWDZIWEJ teorii o indeksie glikemicznym, która to teoria JASNO, prosto i CZYTELNIE została zdemaskowana i wyjaśniona w naszej książce.
Życzymy wszystkim POLAKOM zdrowych i trafnych biologicznie DECYZJI.
Autorzy: Jarosław MICHAŁ konsultant generalny oraz cały zespół naukowy IRL Kraków.
Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
Nasza wyjątkowa artystka, jeden z najwspanialszych głosów ludzkich tej planety, Pani Urszula DUDZIAK, szczupleje i pięknieje co widać gołym okiem: powód dieta makrobiotyczna w oparciu o chlebki tzw. CHLEB typu KR-IRL. Brawo Pani Urszulo !!
Głos i uroda razem powodują, że cała Polska jest pod wrażeniem. SUPER !!
Zobacz też:
http://dziendobrytvn.plejada.pl/27,27472,news,,1,,kuchnia_makrobiotyczna,aktualnosci_detal.html#autoplay
Gość
DittaPENN
ROZUMIEM i doradzam; wyłącz ze Swojej diety tzw. __GLUKOZĘ nienaturalną, bo to naprawdę pomaga; w REALNEJ ocenie RZECZYWISTOŚCI !!
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
71. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY: błędy merytoryczne, biologiczne NIEPRAWDY; KOMPROMITACJA !!
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 6: Kaloryczność, Indeks Glikemiczny: identyfikacja terminów.
___: http://www.youtube.com/watch?v=h_LesusMsmk
tvn .
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
35. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
___: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/INDEKS-GLIKEMICZNY-INDEKS-%C5%BBYWIENIOWY-Jaki-os%C4%85d-11406
70. TEMAT:
BRAWO !! Tak trzymać; to BLAMAŻ i PEŁNA KOMPROMITACJA !!
___: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/BRAWO-Tak-trzyma%C4%87-to-BLAMA%C5%BB-i-PE%C5%81NA-KOMPROMITACJA-10356
Zobacz też: DAN VIT
http://www.danwit.pl/artykul.php?a=o-montignacu-oraz-indeksie-glikemicznym&s=1
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
MOTTO: Otyłość, Cukrzyca typu 2. Dla tych chorób to skuteczny żywieniowy przełom.
1A. TEMAT:
Przepis: uzupełniony i ZAKTUALIZOWANY.
P. S. Otręby pszenne stabilizują poziom cukru we krwi w sytuacji, gdy organizm odzyskuje tzw.
__GLUKOZĘ naturalną z kaszy i ryżu.
Proces odzysku glukozy wydłuża się zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie sytości. Dla otyłości
i cukrzycy typu 2 to skuteczny prozdrowotny przełom.
__Chleb typu KR-IRL z otrębami powoduje, że dolegliwość o nazwie zaparcia staje się zapomnianym terminem historycznym.
Jest to obecnie jeden z najzdrowszych i najbardziej pożądanych produktów żywieniowych dla człowieka.
W diecie sportowców to podstawowy element energetyczny.
Całodzienne wyżywienie, co oczywiste realizujemy w oparciu o CHLEB typu KR-IRL oraz produkty z tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
Jest to: ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !!
Zobacz też; na stronie instytutu: IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
DittaPENN
MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie:
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.
Skrót nazwy tego instytutu to: __INSTYTUT IRL KRAKÓW.
Przedmiotem badań IRL jest identyfikacja wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej wpływ pierwiastków zawartych w tym produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu, precyzyjniej to chodzi o identyfikację reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany, które to NARZĄDY wykonują określone reakcje, wyuczone w długim okresie ewolucji na naszej planecie, procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na Ziemi.
__INSTYTUT IRL KRAKÓW nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu JAŁOWEGO przekazu pseudo merytorycznego.
NIE, i stanowczo NIE !!
Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość.
IRL reprezentuje komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji OBOWIĄZUJE klimat, kolejno:
1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi.
Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.
Wszystkie porady żywieniowe ze swym poziomem skuteczności, stanowią __ROZWIĄZANIE problemu otyłości i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa.
W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań.
Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach:
1. Szacunek, 2. Uprzejmość i grzeczność.
Te dwa słowa oraz MERYTORYCZNY, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Opłata za każdy wykład jest obowiązkowa; to wyłącznie słowo: DZIĘKUJĘ. Możliwa jest dopłata w treści słowa: BARDZO. Razem pełna sugerowana opłata to: DZIĘKUJĘ BARDZO.
Jest to, taka bardzo już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancja.
Publikacja, którą napisali robi wrażenie.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
DittaPENN
BH3.
__PODPOWIEDŹ:
W przypadku odżywienia komórek nerwowych naszego MÓZGU, __GLUKOZĄ nienaturalną, przepływ impulsów elektrycznych pomiędzy neuronami może ulec zakłóceniu, skutkując zaburzeniami świadomości, halucynacjami, koszmarami sennymi, a nawet utratą przytomności.
Faza wstępna to __irracjonalne zachowania, nielogiczne wypowiedzi, czy też zmiany nastroju, również objawy ANTYKULTURY i PRYMITYWIZMU.
Osoby w takim stanie zdrowia wymagają NATYCHMIASTOWEJ pomocy medycznej.
__NISKIE węglowodany, są Im wówczas; ZDECYDOWANIE niezbędne.
ROZUMIEM i doradzam; wyłącz ze Swojej diety tzw. __GLUKOZĘ nienaturalną, bo to naprawdę pomaga; w REALNEJ ocenie RZECZYWISTOŚCI !!
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
MM2.
MOTTO: MICHEL MONTIGNAC, jest; POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !!
Podawanie tzw. Indeksu Glikemicznego w stosunku do ok. 30% produktów to zwyczajne błędy merytoryczne, nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.
Ten oszukańczy proceder jest KPINĄ z inteligencji współczesnego człowieka !!
Propagatorzy tzw. IG najzwyczajniej przyczyniają się do wzrostu zachorowań na CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Dopiero zaznajomienie się z tabelami produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw.
__Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania
w zakresie zwalczania obu chorób.
Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.
P. S. Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.
Wg tego IG to po czekoladzie 70% się ”chudnie”, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka ”wydala” wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Przekaz JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER, o tzw. indeksie glikemicznym nadaje się, aby zgłosić sprawę do PROKURATURY i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili zdrowie.
Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK mówiła, powinien się zaznajomić
z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL,
o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.
Link do książki, pokazującej prawdy biologiczne pt.
Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
Gość
MM.3.
TEMAT: INDEKS GLIKEMICZNY, to obłuda i biologiczne KŁAMSTWO !!
Odpowiedź na zarzuty typu: BO nie zna, BO nie słyszał, jest na takim poziomie, jak cały ten jałowy agresywny i nie merytoryczny tok pytań: odpowiedź mianowicie należy do kategorii tzw. hiper BARDZO PROSTA.
O Albercie EINSTEINIE w Jego czasach też nikt nie słyszał. Mikołaja Kopernika też nawet na stos próbowano. Dlaczego bo odkryli coś co nie mieściło się we współczesnych kanonach, a tworzyło POSTĘP, również kłopot dla: PIEWCÓW inności oraz uwstecznienia.
Przekaz od tego prywatnego instytutu IRL KRAKÓW, jest również jasny i wręcz elementarny.
MOTTO: Wszystko dla CZŁOWIEKA, bo inaczej; to nic nie ma SENSU !!
STANOWIĄ go treści w książce, oraz cały przekaz ze strony internetowej czyli ekraniki, które wystarczy odsłuchać, przepis na CHLEB typu KR-IRL, również na Chleb na OSTEOPOROZĘ, oraz artykuły na podstronie o nazwie; Artykuły.
To dla zainteresowanych WYSTARCZA. Można też zawsze spytać swojego lekarza rodzinnego, o prawdy które medycyna i biologia znają od ZAWSZE. Czyli nasz lekarz potwierdzi tzw. oczywistość. Można również zadzwonić do krakowskiego instytutu.
IRL KRAKÓW.
Pokonali otyłość, cukrzycę typu 2, bóle kręgosłupa. Pokazali i napisali jak tego dokonać. O to nikt nie pyta tylko wierci tam gdzie się NIE DOWIERCI !!
Czynią to oczywiście LUDZIE spod znaku tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO tj. o specjalizacji: błędy merytoryczne i biologiczne NIEPRAWDY, którym to przekazem oszukują Polaków,
a Ci zainteresowani, ale źle poinformowani, tyją i zaczynają mieć cukrzycę typu 2.
__IRL KRAKÓW to wyjaśnili w swojej książce w rozdziale 46 na wielu przykładach, co jasno tłumaczy ten agresywny i nie merytoryczny wściekły atak na instytut.
Dopóki nie odżywisz sobie komórek nerwowych mózgu to będziesz TAK zadawała pytania, czyli nie na temat chleba, zwalczania otyłości czy cukrzycy itd. itd. tylko o sprawy których nie ma.
Dzisiaj WSZYSCY, którzy znają i nie znają potwierdzą: OTYŁOŚĆ I CUKRZYCA TYPU 2, to plagi, które się rozszerzają i co i nic !!
A Oni to pokonali: dlatego tacy jak Ty atakują z furią, jałowo i nie merytorycznie, próbując Ich zdyskredytować. Jest to NIEMOŻLIWE. Ludzi mają oczy i umieją czytać tzn. stronę __IRL KRAKÓW oraz książkę pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane
i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.
Sprawa w krakowskim Sądzie niebawem, a my powinniśmy mówić o zdrowiu. Dlaczego nie mówimy ?!
To przecież każdy widzi; WEŹ w tym swoim agresywno jałowym przekazie UWZGLĘDNIJ, że Polacy to inteligentny Naród.
Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.
ROZUMIEM i doradzam; wyłącz ze Swojej diety tzw. __GLUKOZĘ nienaturalną, bo to naprawdę pomaga; w REALNEJ ocenie RZECZYWISTOŚCI !!
Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
Każdy twoj nowy post tylko pogrąża.
Gość
BH.7.
MOTTO: OCZEKIWANIE na CUD, czyli dietetyka ze skuteczną metodą odżywiania człowieka.
Jest tylko warunek, należy bowiem znaleźć dietetyka, który nie ma nadwagi, NIE jest otyły,
no i oczywiście powinien lub powinna mieć taka dietetyczka minimum, 55 lat swojego OSOBISTEGO życia.
Młodziutka dietetyczka, która recytuje wersety książkowe, przekazuje znaną WSZYSTKIM popularną i dostępną wiedzę ogólną, przekształconą już na tysiące HIPER SKUTECZNYCH sposobów, a która to wiedza od wielu dziesiątek lat przekłada się na rosnącą PLAGĘ otyłości i CUKRZYCY typu 2.
Oczywiście takiej młodej lub młodemu, dietetykowi można tylko ufać i NIC POZA TYM.
Jest to ZBYT mała gwarancja na PROZDROWOTNE odchudzenie swojego organizmu, wiedzą o której już wiemy, że jest NIEPEŁNA i znana wszystkim od lat.
Obecna wiedza o zwalczaniu otyłości i cukrzycy typu 2, jest wiedzą NIESKUTECZNĄ, no chyba że uznamy, iż TV i inne media o tych plagach mówią, __MYLĄC SIĘ oraz że są to mity i legendy. Ale mamy przecież własne oczy i widzimy naszych przyjaciół i znajomych.
Jest coraz __GRUBIEJ i cukrzycowo BARDZIEJ SŁODKO.
Pokazują Ci dietetycy stale, można by rzec w kółko, że mamy tabele kaloryczne; a są one nieracjonalne przecież, o czym nie mówią. Przedstawiają tabele tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY, jako panaceum dla niewtajemniczonych, a jest w tych tabelach z IG masa błędów, o których NIE wiedzą, bo nie badali żadnych produktów, a chodzi o poziom cukru we krwi po spożyciu węglowodanów, który prawidłowo identyfikuje jedynie tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Mało kto o tym wie !!
Okazują regularnie tzw. piramidy żywieniowe opracowane 50 lat temu, w których ciemny chleb z MĄKI jest raz pięterko wyżej w takiej piramidce, lub w nowej wersji piramidy niżej, a też wyżej.
A My co mamy, a no mamy stan rzeczy, jaki widzimy tj. rosnącą PLAGĘ OTYŁOŚCI oraz Cukrzycy typu 2.
I co; i NIC, a raczej jest coraz gorzej.
P. S. Śmieszy mnie widok dietetyczki pouczającej co mamy spożywać, o której godzinie i w jakich porcjach,
a sama ona siedzi z osobistą wybujałą tkanką tłuszczową, której nie może się pozbyć, BO NIE ZNA zasad PRZYRODY, która to przyroda, ułożyła zależności pierwiastkowe przez miliony LAT ewolucji, na planecie
o nazwie ZIEMIA.
Ta otyła lub z nadwagą dietetyczka zna wyłącznie wiedzą niepełną i sama wpisuje się w ten negatywny krajobraz, czyli w rosnącą __PLAGĘ OTYŁOŚCI oraz plagę __CUKRZYCY typu 2, tj. w styl odżywiania, gdzie 48 letni otyły kucharz pouczający ludzi jak się odżywiać umiera z powodu otyłości, gdzie 27 letnia otyła sportsmenka również umiera z powodu otyłości.
Przecież to wielki dramat rozumienia odżywienia się człowieka i braku SKUTECZNEJ w tym temacie wiedzy.
Czekamy NIECIERPLIWIE na dietetyków szczupłych, pełnych energii, prawidłowo odżywionych oczywiście po 50-siątce, a wówczas będzie NORMALNIEJ i prawdziwiej.
PUENTA: Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, również długoletnie doświadczenie życiowe, a nie puste stale powtarzane FRAZESY.
REFLEKSJA:
__DIETA RACJONALNA; tzw. dla myślącego człowieka powinna AKCEPTOWAĆ wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone REGUŁY. Stanowi to trudny problem, ale bez badań;
KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, jest to absolutnie niemożliwe.
Wtedy można tylko przerzucać się:
PSEUDO regułami; NA WĘCH i CZUCIE, również PRZYPUSZCZENIA.
P. S.
Człowiek rozumny powinien spożywać, __NISKIE węglowodany, czyli tzw. __GLUKOZĘ naturalną.
BAJKOWE teorie typu: swawolny Dyzio bez spodenek, byczek Fernando, też Koszałek Opałek zostawmy raczej dla dzieci.
Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
BH.7.
MOTTO: OCZEKIWANIE na CUD, czyli dietetyka ze skuteczną metodą odżywiania człowieka.
Jest tylko warunek, należy bowiem znaleźć dietetyka, który nie ma nadwagi, NIE jest otyły,
no i oczywiście powinien lub powinna mieć taka dietetyczka minimum, 55 lat swojego OSOBISTEGO życia.
Młodziutka dietetyczka, która recytuje wersety książkowe, przekazuje znaną WSZYSTKIM popularną i dostępną wiedzę ogólną, przekształconą już na tysiące HIPER SKUTECZNYCH sposobów, a która to wiedza od wielu dziesiątek lat przekłada się na rosnącą PLAGĘ otyłości i CUKRZYCY typu 2.
Oczywiście takiej młodej lub młodemu, dietetykowi można tylko ufać i NIC POZA TYM.
Jest to ZBYT mała gwarancja na PROZDROWOTNE odchudzenie swojego organizmu, wiedzą o której już wiemy, że jest NIEPEŁNA i znana wszystkim od lat.
Obecna wiedza o zwalczaniu otyłości i cukrzycy typu 2, jest wiedzą NIESKUTECZNĄ, no chyba że uznamy, iż TV i inne media o tych plagach mówią, __MYLĄC SIĘ oraz że są to mity i legendy. Ale mamy przecież własne oczy i widzimy naszych przyjaciół i znajomych.
Jest coraz __GRUBIEJ i cukrzycowo BARDZIEJ SŁODKO.
Pokazują Ci dietetycy stale, można by rzec w kółko, że mamy tabele kaloryczne; a są one nieracjonalne przecież, o czym nie mówią. Przedstawiają tabele tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY, jako panaceum dla niewtajemniczonych, a jest w tych tabelach z IG masa błędów, o których NIE wiedzą, bo nie badali żadnych produktów, a chodzi o poziom cukru we krwi po spożyciu węglowodanów, który prawidłowo identyfikuje jedynie tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Mało kto o tym wie !!
Okazują regularnie tzw. piramidy żywieniowe opracowane 50 lat temu, w których ciemny chleb z MĄKI jest raz pięterko wyżej w takiej piramidce, lub w nowej wersji piramidy niżej, a też wyżej.
A My co mamy, a no mamy stan rzeczy, jaki widzimy tj. rosnącą PLAGĘ OTYŁOŚCI oraz Cukrzycy typu 2.
I co; i NIC, a raczej jest coraz gorzej.
P. S. Śmieszy mnie widok dietetyczki pouczającej co mamy spożywać, o której godzinie i w jakich porcjach,
a sama ona siedzi z osobistą wybujałą tkanką tłuszczową, której nie może się pozbyć, BO NIE ZNA zasad PRZYRODY, która to przyroda, ułożyła zależności pierwiastkowe przez miliony LAT ewolucji, na planecie
o nazwie ZIEMIA.
Ta otyła lub z nadwagą dietetyczka zna wyłącznie wiedzą niepełną i sama wpisuje się w ten negatywny krajobraz, czyli w rosnącą __PLAGĘ OTYŁOŚCI oraz plagę __CUKRZYCY typu 2, tj. w styl odżywiania, gdzie 48 letni otyły kucharz pouczający ludzi jak się odżywiać umiera z powodu otyłości, gdzie 27 letnia otyła sportsmenka również umiera z powodu otyłości.
Przecież to wielki dramat rozumienia odżywienia się człowieka i braku SKUTECZNEJ w tym temacie wiedzy.
Czekamy NIECIERPLIWIE na dietetyków szczupłych, pełnych energii, prawidłowo odżywionych oczywiście po 50-siątce, a wówczas będzie NORMALNIEJ i prawdziwiej.
PUENTA: Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, również długoletnie doświadczenie życiowe, a nie puste stale powtarzane FRAZESY.
REFLEKSJA:
__DIETA RACJONALNA; tzw. dla myślącego człowieka powinna AKCEPTOWAĆ wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone REGUŁY. Stanowi to trudny problem, ale bez badań;
KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI WŁOSA, jest to absolutnie niemożliwe.
Wtedy można tylko przerzucać się:
PSEUDO regułami; NA WĘCH i CZUCIE, również PRZYPUSZCZENIA.
P. S.
Człowiek rozumny powinien spożywać, __NISKIE węglowodany, czyli tzw. __GLUKOZĘ naturalną.
BAJKOWE teorie typu: swawolny Dyzio bez spodenek, byczek Fernando, też Koszałek Opałek zostawmy raczej dla dzieci.
Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
NEWS !!
__LOW carbohydrates, rather their identyfication was prepared by polish scientists
from __INSTYTUT IRL KRAKÓW.
Their is a register on website;
__Shortening of his adress in Internet_______: MAGDALIRL
__ADRESS_______: http://www.magdalirl.com.pl/
__Book; _title_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
It is decidedly comfortable during slimming, especially these register are helpfull for people who have DIABETES type 2, BECAUSE THEY ARE making control of so called, __CRAZY SUGARS much easier.
Everyone who wants to be SLIM has no other chance, but __ADAPT to this kind of food.
You have to put your diet conformable to tables: RECOMMENDED and PERMITED, according to
__NOURISHMENT INDEX, that is IN of a product.
Food from table: FORBIDDEN you should simply exclude.
Then barely we have real and prohealthily __RESULT, for us and our organism
We simply start to __CONTROL and SLIM our organism !!
Gość
BH.39.
MOTTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !!
Świeża marchewka wg IG = 35 jest produktem na tzw. szczuplenie i to prawda znana, ale podawanie przez speców od INDEKSU GLIKEMICZNEGO, tj. IG marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej, kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią.
O co chodzi?: marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.
Prawda realna wygląda jednak tak: zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu.
Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii.
Rada jest jedna; należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, NIEPRAWDZIWĄ i w najwyższym stopniu NIEREALNĄ grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na CUKRZYCĘ, ludzi wczytujących się w tę wirtualną teorię.
Ważne są też tzw. __NISKIE węglowodany, czyli __GLUKOZA naturalna, niezbędna dla naszego mózgu.
Zobacz też: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Gość
BH.41.
MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny.
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie EW. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie.
I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.
Przykład: czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na ICH klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.
Prawda rzeczywista wygląda jednak, oto tak: cukier zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu, a organizm odkładając trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ.
Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny.
Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.
Czekolada tak zakwalifikowana jest najlepszym przykładem na BRAK badań i kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji __NISKICH węglowodanów.
__CZEKOLADA: to
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości,
i cukrzycy typu 2,
40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !! Ekspresowe tycie.
Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!
Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże.
Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, SMACZNIEJSZE.
Zobacz też: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
DittaPENN
BH.55.
MOTTO: DIETA. Spożywamy wyłącznie produkty NATURALNE. Samo ZDROWIE !!
CAŁA spójna P R A W D A; ta oczywista i REALNA finalnie oraz wynikowo, o zwalczaniu otyłości oraz cukrzycy typu 2, zawarta jest aktualnie w jednej, literalnie jednej NIESTETY, publikacji książkowej wydanej obecnie w Polsce.
Jest to książka, __pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm !!
Kluczowe są też odkrycia polskich naukowców z INSTYTUTU IRL KRAKÓW, stanowiące przekaz na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Spożycie produktu o nazwie: __Chleb typu KR-IRL, oraz żywności wg tabel tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu GWARANTUJĄ powrót do sylwetki bez nadwagi i otyłości w okresie 3-8 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu skutkujące polepszeniem kreatywności myślenia, również dużą ENERGIĄ eliminującą zmęczenie.
Swoje zdrowie mamy we WŁASNYCH rękach, zdecydujmy zatem jak ma wyglądać nasza przyszłość.
NIE możemy być GŁODNI !! Jeśli nie potrafimy opanować głodu to żadna DIETA nie ma SENSU.
Taka wiedza to puenta pozytywnego i ENERGETYCZNEGO życia, którego jakość należy NIEZWŁOCZNIE poprawić. Spróbujmy tak jeść, a optyka postrzegania rzeczywistości będzie dla nas nowym wartościowym doznaniem. Dobre samopoczucie i NISKIE KOSZTY będą nagrodą za tę wiedzę dla wszystkich pragnących zdrowo i długo żyć.
P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. __NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !!
Powinniśmy też zapoznać się z ćwiczeniami __MIĘŚNI OKOŁO KRĘGOSŁUPOWYCH eliminujących BÓLE KRĘGOSŁUPA, zwłaszcza że ĆWICZENIA te wykonujemy SAMI indywidualnie we własnym łóżku przez 15-20 minut, 1 x w tygodniu. Jest to darmowa REHABILITACJA, co istotne szybka i SKUTECZNA.
WAŻNE:
__GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.
P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Gość
BH.40.
MOTTO: INFO o węglowodanach.
__WYSOKIE węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).
__NISKIE węglowodany; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.
Ten POZIOM WZROSTU można sobie łatwo samemu sprawdzić, własnym GLUKOMETREM !!
Np. odczyt na glukometrze jest/mamy 100 mg/dL na czczo.
Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo __WYSOKICH węglowodanów czyli cukru białego lub brązowego.
Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta UWAGA o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie.
To jeden z dramatycznych U J E M N Y C H, przyrodniczych rekordów !!
I tenże wzrost poziomu cukru po spożyciu, można sobie sprawdzić samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy to wykonać OSOBIŚCIE.
Badanie zaczynamy NA CZCZO, określamy wówczas; POZIOM CUKRU np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.
Takimi badaniami można łatwo i jednoznacznie potwierdzić sobie, tzw. __INDEKS GLIKEMICZNY,
i zobaczyć ile jest tam błędów.
P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ, to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, a; IG, to marketing, obłuda i biznes.
Zobacz też: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
DittaPENN
BH.501.
MOTTO: Aby skutecznie i szybko przybrać na wadze przejdź na dietę wg tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.
Jemy czekoladę 70% cacao (tłuszcz i cukier), konsumujemy szynkę wieprzową 18% oraz ser żółty 45% tłuszczu. Trwałe i szybkie wzrosty zapewnione.
P. S. Potem co oczywiste całe spektrum dolegliwości i chorób gwarantowane, również krótkie ŻYCIE. No i wybieraj z tabel IG i refleks wykazuj. Niskie IG dodaj zawsze z tłuszczem, bo można bez ograniczeń.
Tak zaleca POLITOLOG: M. Montignac. Kabaret, fałsz i HIPER BZDURA !!
Należy również zaopatrzyć się w patyczek, którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie __ZIEMIA.
P. S. __INDEKS ŻYWIENIOWY, a; __INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
BH.505.
Zobacz też:
Wpisz sobie w Google ____: wprost.pl/ar/?O=90310
__ADRES_______: http://www.wprost.pl/ar/?O=90310
Gość
BH.1001.
Zobacz też: MONTIGNAC w TVN.
Wpisz sobie w Google ____: montignac.com/pl/
__ADRES_______: http://www.montignac.com/pl/index.php
Gość
MM.7.
MOTTO: OSZCZERSTWO, lub raczej prostackie OSZUSTWO.
Dotyczy; wyjaśnienia ANONIMowych wpisów: wszystkie negatywne nt. __INSTYTUTu IRL KRAKÓW.
Wpisów tych dokonała Osoba sprzedająca książki o tzw. INDEKSIE GLIKEMICZNYM, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od ponad 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie SZYBKO TYJĄ i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto.
Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!
Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.
Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Te prymitywne OSZCZERSTWA i kłamstwa pisze niegodziwiec tworzący pozorną dyskusję; oszukując stale POLAKÓW. To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali __książkę; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Naukowcy z IRL: przedstawili wyniki badań od roku 1970 i skuteczną terapię zwalczEnia OTYŁOŚCI i Cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując OSZUSTWO o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te KŁAMLIWE, nieuczciwe i bezczelne WPISY !! Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, POLICJA ws IP, PROKURATURA. Całe odszkodowanie z tytułu pomówień, negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz DZIECI z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w SĄDZIE niebawem.
Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
Gość
BH.305.
MOTTO: Wzorcowe odżywienie komórek organizmu, to: OBOWIĄZKOWY standard.
Prawidłowa biologicznie, prozdrowotna metoda odżywiania; tzw. dla myślącego człowieka powinna AKCEPTOWAĆ wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone REGUŁY. Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe.
Wtedy można tylko przerzucać się, pseudo regułami; na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu.
A więc; przy zwalczaniu otyłości ważna jest wiedza, klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, WYSOKICH węglowodanów, NISKICH węglowodanów; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. To wystarcza, aby samemu DECYDOWAĆ o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście, rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny zdecydowanie, też nam to potwierdzi.
PLAN odchudzania: minimum.
Ustalamy 3 posiłki zasadnicze/24h. 1. Śniadanie. 2. Obiad. 3. Kolacja.
Śniadanie: CHLEB typu KR-IRL, jako energetyczny stabilizator poziomu cukru we krwi oraz produkty z tabel Zalecane i Dozwolone wg tzw. IŻ produktu.
Przykład; Chleb typu kr-irl 1,5 kromki. Dorsz wędzony 200 gram. Szproty wędzone 5 szt. Pomidor 0,5 szt. Cebula świeża 1 szt. Jajo kurze ugotowane na twardo 1 szt. Herbata z cytryną (dużo soku) 300 ml. Kawa rozpuszczalna z kofeiną 200 ml.
Obiad: Ryż gotowany 3 łyżki stołowe oraz fasola Piękny Jaś 10 szt.. Te dwa składniki stanowią podstawowy stabilizator glukozy. Pozostałe dodatki do obiadu wybieramy z tabel Zalecane i Dozwolone wg tzw. IŻ produktu. Np. Ryba chuda czarniak 200 gram gotowana na parze, kapusta kiszona 150 gram, ziemniak 1 szt.
Kolacja: Chleb typu KR-IRL 1 kromka, fasola Piękny Jaś 10 szt. jako 2 składniki stabilizacji poziomu cukru we krwi. Ryba wędzona np. pikling 0,5 szt. ogórek kiszony 1 szt. Herbata i kawa jak powyżej. Inne napoje wg tabel z książki.
W ciągu dnia spożywamy z herbatą lub wodą mineralną 2,5-4 sztuk cytryn. Zasadotwórczy sok z cytryny skutecznie eliminuje uczucie łaknienia czy też ssania w pustym żołądku przez 24h, co pozwala wykluczyć podjadanie tzw. przekąsek. Zwyczajnie nie odczuwamy głodu. Śniadania nie zmniejszamy NIGDY. Natomiast objętość obiadu i kolacji zmniejszamy dotąd, aż nie zaczniemy odczuwać głodu ok. 5-6 godz. nad ranem. Wówczas wprowadzamy do jadłospisu 4 posiłek tzw. PRZEDŚNIADANIOWY.
Przedśniadanie: Np. Fasola Piękny Jaś 10 szt. Ogórek kiszony 1 szt. Jabłko 1 szt.
Gdy stwierdzamy, iż jeszcze nie szczuplejemy to w dalszym ciągu zmniejszamy objętości wyłącznie obiadu oraz kolacji. Jednak z tych pomniejszanych stale posiłków tzw. stabilizatorów poziomu glukozy we krwi nie eliminujemy. Jest to absolutnie NIEDOZWOLONE, ponieważ produkty te stanowią podstawowe źródło energii naturalnej dla komórek naszego organizmu, a w szczególności komórek nerwowych MÓZGU.
Ew. dodatkowe informacje uzyskamy dzwoniąc do instytutu: IRL KRAKÓW, gdzie za wszelkie ustalenia i doprecyzowania opłata jest obowiązkowa; to wyłącznie słowo dziękuję.
POSUMOWANIE:
Wszelkie zamienniki stabilizatorów glukozy oraz inne składniki uzupełniające nasze posiłki wybieramy z tabel wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. Skuteczne i warto !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
Wskazujemy jednoznacznie na naukową wiedzę biologiczną, rozsądek oraz umiar. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE węglowodany.
Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
Produkty ZALECANE to: białka biologicznie prawidłowe, minimalna zawartość tłuszczu, węglowodany do 13% wzrostu (b. niski wzrost po spożyciu), oraz 0% toksyn.
Produkty DOZWOLONE to: białka prawidłowe biologicznie, nieduża zawartość tłuszczu, węglowodany do 26% wzrostu (bezpieczny antycukrzycowy wzrost), minimalna zawartość toksyn.
Produkty ZAKAZANE to: białka nieprawidłowe biologicznie, za dużo tłuszczu, węglowodany o wzroście 26,01%-74% wzrostu (wzrost duży i b. duży), oraz zbyt wiele toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
CYTRYNA:
Zastosowanie dużej ilości zasadotwórczego soku z cytryny/24h, do skutecznej neutralizacji kwasów trawiennych pustego żołądka celem wyeliminowania GŁODU, to kolejne fenomenalne w swej prostocie i oczywistości ustalenie w instytucie: IRL KRAKÓW.
WAŻNE:
CHLEB typu KR-IRL. Zamienniki to: CHLEB na OSTEOPOROZĘ, CHLEB na OTYŁOŚĆ, CHLEB na CUKRZYCĘ.
Skrót; IŻ produktu. Pełna nazwa to: INDEKS ŻYWIENIOWY, tj IŻ produktu.
KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
Rozdział nr R33 zawiera zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. PŁASKI BRZUCH.
Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00
ARTYKUŁ jest oczywiście do WOLNEGO wykorzystania. Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy; prawdziwej i jasnej, oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.
MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. **
Gość
INDEKS GLIKEMICZNY. IG to błędy. IŻ to biologiczne REALIA !!
BH.508. *4
Wpisz sobie w Google ____: MONTIGNAC w TVN.
a. ADRES____: http://sandrarecho.pinger.pl/p/1
b. ADRES____: http://sandrarecho.pinger.pl/p/2
BH.54. ADRES____: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/www-MAGDALIRL-com-pl-12560
c. ADRES____: http://www.myspace.com/441640023/blog
Gość
INDEKS GLIKEMICZNY. IG to błędy. IŻ to biologiczne REALIA !!
BH.508. *4
Wpisz sobie w Google ____: MONTIGNAC w TVN.
a. ADRES____: http://sandrarecho.pinger.pl/p/1
b. ADRES____: http://sandrarecho.pinger.pl/p/2
BH.54. ADRES____: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/www-MAGDALIRL-com-pl-12560
c. ADRES____: http://www.myspace.com/441640023/blog
Gość
BH.1951.
MOTTO: Logiczne ANALIZY, rzetelne badania, tworzą WYNIK i służą CZŁOWIEKOWI. *
USTALENIA IRL KRAKÓW, DOCENIA OBECNIE CORAZ WIĘCEJ OSÓB;
Są to zwyczajne reakcje, na precyzyjnie opracowane teorie (osiągnięcia), naukowców z krakowskiego instytutu. Przedstawiciel IRL KRAKÓW na facebooku (Krawczyk Piotr) został przyjęty w poczet znajomych (po niezbędnej identyfikacji), przez wiele znamienitych i szanowanych OSÓB (z przewodniczącym PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO na czele).
OSTATNIO ZNAJOMYM ZOSTAŁ (AKCEPTUJĄC ODKRYCIA) PRZYSZŁY KRÓL ANGLII WILL WINDSOR:
POLACY zaczynają być dumni z KRAKOWIAN.
WZRASTA ZAINTERESOWANIE I OCZEKIWANIE NA WERSJĘ ANGIELSKĄ KSIĄŻKI:
Publikacja (PŻ czł. w XXI wieku.) oraz informacje ze strony internetowej instytutu IRL KRAKÓW (artykuły: BH.305., 60.TEMAT, oraz pozostałe) stanowią dzisiaj REALNE i FINALNE rozwiązanie, także zwalczenie problemów nadwagi, otyłości, cukrzycy typu 2 oraz bólów kręgosłupa, u wszystkich zainteresowanych. Dla wielu z nas ma to kluczowe znaczenie. *
ZE SZCZEGÓLNYM ZAINTERESOWANIEM NA KSIĄŻKĘ OCZEKUJĄ OSOBY NIE TYLKO W USA, KANADZIE I WE WŁOSZECH:
Ale także w Chinach, Australii i Japonii, co wyrażają prominentne i reprezentatywne OSOBY, w każdej rozmowie z IRL KRAKÓW.
KLIKNIJ NA LINK:
ADRES_______: http://pl-pl.facebook.com/profile.php?id=100000134717487
ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/
Gość
1. Ewa Somrowska.
W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Poczawszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest,
a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy. Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami.....! I znalazłam.
Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegołów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna).
Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!
Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa. Odrzucić należy cukier i mąkę. ( www.instytutirl.com.pl )
Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających makę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.
Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro juz po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić!
Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20
Gość
80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO.
CHLEB TYPU KR-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez PONAD 1 ROK. Energia biologiczna tj. 80% ENERGII (niskie węglowodany), na tzw. TRASY, wycieczki, dalekie wyjazdy czyli: LOGICZNA, ZDROWOTNA KONIECZNOŚĆ. Również AKCJE POMOCY HUMANITARNEJ !!
OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):
Każdy CHLEB-IRL tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!).
PRZEPIS ten, jest zamieszczony na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/index6.php