Gotowanie kalafiora

kokolata - Porady kulinarne: Gotowanie kalafiora

Szef Kuchni
Artykuły: 15
Gotowanie kalafiora
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak gotowany kalafior zachowuje biel i ma łagodny smak


Gdy che ugotować kalafior najpierw zanurzam go na godzinę w mocno osolonej wodzie.Czynność tą robię po to by pozbyć się wszystkich robaków znajdujących się między cząstkami różyczek kalafiora. Po wyjęciu tzn po wymoczeniu go jeszcze raz dokładnie sprawdzam czy nic nie pozostało, dzielę kalafiora na mniejsze różyczki w celu szybszego ugotowania. Do gotowania dodaję sól i odrobinę cukru, a także odrobinę mleka-po nim kalafior zachowuje biel i ma łagodniejszy smak.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie kalafiora  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane