Gotowanie kalafiora

kokolata - Porady kulinarne: Gotowanie kalafiora

Szef Kuchni
Artykuły: 15
Gotowanie kalafiora
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak gotowany kalafior zachowuje biel i ma łagodny smak


Gdy che ugotować kalafior najpierw zanurzam go na godzinę w mocno osolonej wodzie.Czynność tą robię po to by pozbyć się wszystkich robaków znajdujących się między cząstkami różyczek kalafiora. Po wyjęciu tzn po wymoczeniu go jeszcze raz dokładnie sprawdzam czy nic nie pozostało, dzielę kalafiora na mniejsze różyczki w celu szybszego ugotowania. Do gotowania dodaję sól i odrobinę cukru, a także odrobinę mleka-po nim kalafior zachowuje biel i ma łagodniejszy smak.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie kalafiora  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane