Gotowanie kalafiora

kokolata - Porady kulinarne: Gotowanie kalafiora

Szef Kuchni
Artykuły: 15
Gotowanie kalafiora
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak gotowany kalafior zachowuje biel i ma łagodny smak


Gdy che ugotować kalafior najpierw zanurzam go na godzinę w mocno osolonej wodzie.Czynność tą robię po to by pozbyć się wszystkich robaków znajdujących się między cząstkami różyczek kalafiora. Po wyjęciu tzn po wymoczeniu go jeszcze raz dokładnie sprawdzam czy nic nie pozostało, dzielę kalafiora na mniejsze różyczki w celu szybszego ugotowania. Do gotowania dodaję sól i odrobinę cukru, a także odrobinę mleka-po nim kalafior zachowuje biel i ma łagodniejszy smak.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie kalafiora  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane