Gotowanie kalafiora

kokolata - Porady kulinarne: Gotowanie kalafiora offline

Szef Kuchni
Artykuły: 15
Gotowanie kalafiora
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak gotowany kalafior zachowuje biel i ma łagodny smak


Gdy che ugotować kalafior najpierw zanurzam go na godzinę w mocno osolonej wodzie.Czynność tą robię po to by pozbyć się wszystkich robaków znajdujących się między cząstkami różyczek kalafiora. Po wyjęciu tzn po wymoczeniu go jeszcze raz dokładnie sprawdzam czy nic nie pozostało, dzielę kalafiora na mniejsze różyczki w celu szybszego ugotowania. Do gotowania dodaję sól i odrobinę cukru, a także odrobinę mleka-po nim kalafior zachowuje biel i ma łagodniejszy smak.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie kalafiora  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane