Gotowanie kalafiora

kokolata - Porady kulinarne: Gotowanie kalafiora offline

Szef Kuchni
Artykuły: 15
Gotowanie kalafiora
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tak gotowany kalafior zachowuje biel i ma łagodny smak


Gdy che ugotować kalafior najpierw zanurzam go na godzinę w mocno osolonej wodzie.Czynność tą robię po to by pozbyć się wszystkich robaków znajdujących się między cząstkami różyczek kalafiora. Po wyjęciu tzn po wymoczeniu go jeszcze raz dokładnie sprawdzam czy nic nie pozostało, dzielę kalafiora na mniejsze różyczki w celu szybszego ugotowania. Do gotowania dodaję sól i odrobinę cukru, a także odrobinę mleka-po nim kalafior zachowuje biel i ma łagodniejszy smak.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Gotowanie kalafiora  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane