Dlaczego warto jeść cytrusy?
Bez nich ani rusz! Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze stoją na straży naszego zdrowia. Pomocne w sytuacjach, gdy łapie grypa, łamią stawy, zagraża zawał. Warto docenić ich moc.
Bez nich ani rusz! Nie dość, że świetnie smakują, to jeszcze stoją na straży naszego zdrowia. Pomocne w sytuacjach, gdy łapie grypa, łamią stawy, zagraża zawał. Warto docenić ich moc.
Ostra jak brzytwa, rozpala do czerwoności, wzmacnia serce, odchudza, a nawet skutecznie walczy z nowotworami. Doprawiaj dania papryczką chili – naprawdę warto!
Zwany królewskim owocem - i słusznie! Nie tylko jest przyjemnie słodki i soczysty, ale też superzdrowy i niezastąpiony przy wielu dolegliwościach. Sprawdź, jak działa.
Choć delikatne i niepozorne znacznie przewyższają dojrzałe rośliny. W każdym gramie mają gigantyczne ilości witamin i składników mineralnych. Przekonaj się sama o ich właściwościach.
Niepozorne owoce, wielkie możliwości. Oliwki wzmacniają serce i stawy, regulują trawienie, a nawet chronią przed nowotworami. Lista ich zalet jest znacznie dłuższa - poznaj je wszystkie.
Chcesz wyglądać jak modelka - nie zapominaj o selerze. Nie tylko korzeniowym, lecz także naciowym. Te aromatyczne warzywa mają wiele cennych składników, ale niewielką ilość kalorii.
Są kaloryczne, mają dużo tłuszczu, a pomagają schudnąć! Ponadto poprawiają nastrój, dbają o serce, zapobiegają cukrzycy, a nawet skutecznie walczą z rakiem. Sprawdź, jak wielka moc kryje się w orzechach!
Pobudza albo uspokaja. Chroni wątrobę, przedłuża życie, przyspiesza przemianę materii. Poznaj jeszcze więcej powodów, by polubić kawę i dowiedz się, jak najlepiej ją parzyć.
Niepostrzeżenie wkroczył do naszej kuchni i od razu podbił serca smakoszy. Jego kulinarne zalety idą w parze z właściwościami zdrowotnymi. Fenkuł jest bowiem doskonałym antidotum na wiele różnych dolegliwości. Poznaj go bliżej.
Obniża ciśnienie, reguluje trawienie, pomaga przy przeziębieniu i oczyszcza organizm. Nowy cudowny preparat? Nie. Tak działa najzwyklejszy czerwony burak. Dowiedz się, jak z popularnego warzywa zrobić lekarstwo.