Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Niezastąpione sałatki
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Niezastąpione sałatki

Pomysłów na sałatki jest naprawdę wiele: warzywne, owocowe, egzotyczne, z mięsem, rybą, ryżem czy kaszą. Przeczytajcie o tym rodzaju przekąski i sprawdźcie jak ciekawie podać ją gościom. Zapraszamy!

Omlet - obiad w 10 minut
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Omlet - obiad w 10 minut

Nie wiecie co przygotować na obiad by dodać sobie sił na cały dzień? Najlepszym rozwiązaniem będzie puszysty omlet, który zrobić możecie zarówno na słodko jak i wytrawnie. Jakich składników użyć i z czym go podawać? Odpowiedzi szukajcie poniżej!

Zupa ziemniaczana czyli tradycyjna kartoflanka
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Zupa ziemniaczana czyli tradycyjna kartoflanka

Macie ochotę na sycący, pożywny i rozgrzewający obiad? Koniecznie przygotujcie tradycyjną kartoflankę wzbogaconą o ciekawe dodatki. Przeczytajcie artykuł i sprawdźcie co potrzeba do jej ugotowania!

Buraki w kuchni – jak je wykorzystać?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Buraki w kuchni – jak je wykorzystać?

Buraki to aromatyczne warzywa o intensywnym bordowym kolorze, wszechstronnie wykorzystywane w kulinarnym świecie. Gotowane, pieczone, zasmażane - jakie najbardziej lubicie w swoich daniach? Przeczytajcie poniższy artykuł i dowiedzcie się, jak wspaniałe to warzywa!

Co serwować w listopadzie?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Co serwować w listopadzie?

Listopad to czas, który pozornie wydaje się ubogi w produkty potrzebne do przyrządzania oryginalnych przysmaków. Nic bardziej mylnego! W artykule znajdziecie składniki, które w tym czasie sprawdzą się fantastycznie. Zapraszamy do inspirowania się nimi!

Aromatyczna zupa cebulowa
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Aromatyczna zupa cebulowa

Macie ochotę na tradycyjne danie kuchni francuskiej? Doskonała okaże się treściwa i pełna smaku zupa cebulowa. Zobaczcie przepisy na to aromatyczne i rozgrzewające danie!

Potrawy z ciecierzycą
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Potrawy z ciecierzycą

Ciecierzyca, zwana cieciorką lub grochem włoskim to roślina z rodziny strączkowych. Uprawiana jest na całym świecie, ale szczególnie w krajach afro–azjatyckich. W naszym kraju bardzo często spożywana jest przez wegetarian, gdyż jest świetnym zamiennikiem mięsa. Sprawdźcie, co kryje w sobie cieciorka!

Pomysły na tartę
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysły na tartę

Przyrządzenie tarty z pozoru wydaje się łatwe, jednak wiele osób ma problemy z jej przygotowaniem. Zastosujcie się do kilku podstawowych zasad i cieszcie się smakiem pysznej tarty. Zapraszamy!

Smakowite kołpaki
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Smakowite kołpaki

Trwa jesienny wysyp grzybów. Czy w Waszych spiżarniach znajdują się już zapasy tych przysmaków? W czasie październikowego grzybobrania, spotkać można w lesie pyszne kołpaki. Sprawdźcie jak je rozpoznać i z czym przygotować!

Rozgrzewające zupy na jesień
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Rozgrzewające zupy na jesień

Jesienne zupy są lekkostrawne, nietuczące, a przy tym rozgrzewają nasz organizm, co doskonale sprawdza się kiedy za oknem coraz mniej słońca. Jak przygotować pierwsze danie by pysznie smakowało, dodawało energii i rozgrzało żołądek? Zobaczcie nasze pomysły!