

Niezastąpione sałatki
Pomysłów na sałatki jest naprawdę wiele: warzywne, owocowe, egzotyczne, z mięsem, rybą, ryżem czy kaszą. Przeczytajcie o tym rodzaju przekąski i sprawdźcie jak ciekawie podać ją gościom. Zapraszamy!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Pomysłów na sałatki jest naprawdę wiele: warzywne, owocowe, egzotyczne, z mięsem, rybą, ryżem czy kaszą. Przeczytajcie o tym rodzaju przekąski i sprawdźcie jak ciekawie podać ją gościom. Zapraszamy!
Nie wiecie co przygotować na obiad by dodać sobie sił na cały dzień? Najlepszym rozwiązaniem będzie puszysty omlet, który zrobić możecie zarówno na słodko jak i wytrawnie. Jakich składników użyć i z czym go podawać? Odpowiedzi szukajcie poniżej!
Macie ochotę na sycący, pożywny i rozgrzewający obiad? Koniecznie przygotujcie tradycyjną kartoflankę wzbogaconą o ciekawe dodatki. Przeczytajcie artykuł i sprawdźcie co potrzeba do jej ugotowania!
Buraki to aromatyczne warzywa o intensywnym bordowym kolorze, wszechstronnie wykorzystywane w kulinarnym świecie. Gotowane, pieczone, zasmażane - jakie najbardziej lubicie w swoich daniach? Przeczytajcie poniższy artykuł i dowiedzcie się, jak wspaniałe to warzywa!
Listopad to czas, który pozornie wydaje się ubogi w produkty potrzebne do przyrządzania oryginalnych przysmaków. Nic bardziej mylnego! W artykule znajdziecie składniki, które w tym czasie sprawdzą się fantastycznie. Zapraszamy do inspirowania się nimi!
Macie ochotę na tradycyjne danie kuchni francuskiej? Doskonała okaże się treściwa i pełna smaku zupa cebulowa. Zobaczcie przepisy na to aromatyczne i rozgrzewające danie!
Ciecierzyca, zwana cieciorką lub grochem włoskim to roślina z rodziny strączkowych. Uprawiana jest na całym świecie, ale szczególnie w krajach afro–azjatyckich. W naszym kraju bardzo często spożywana jest przez wegetarian, gdyż jest świetnym zamiennikiem mięsa. Sprawdźcie, co kryje w sobie cieciorka!
Przyrządzenie tarty z pozoru wydaje się łatwe, jednak wiele osób ma problemy z jej przygotowaniem. Zastosujcie się do kilku podstawowych zasad i cieszcie się smakiem pysznej tarty. Zapraszamy!
Trwa jesienny wysyp grzybów. Czy w Waszych spiżarniach znajdują się już zapasy tych przysmaków? W czasie październikowego grzybobrania, spotkać można w lesie pyszne kołpaki. Sprawdźcie jak je rozpoznać i z czym przygotować!
Jesienne zupy są lekkostrawne, nietuczące, a przy tym rozgrzewają nasz organizm, co doskonale sprawdza się kiedy za oknem coraz mniej słońca. Jak przygotować pierwsze danie by pysznie smakowało, dodawało energii i rozgrzało żołądek? Zobaczcie nasze pomysły!