Chilli i czosnek na bakterie
Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia...
Według statystyk, 10 milionów Polaków nie je śniadań ze względu na brak czasu.
We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...
Gin to rodzaj jałowcówki, najpopularniejszy w krajach anglosaskich. Ma cierpki i lekko gorzki smak, dlatego najczęściej łączy sie go z innymi napojami w drinkach.
Aby naleśniki były bardziej pulchne, część wody, jaką dodajemy do ciasta, zastąpmy wodą gazowaną...
Chłodne, jesienne wieczory sprzyjają piciu ciepłej herbaty. Warto pamiętać, że na smak naszej ulubionej herbaty, priorytetowy wpływ ma sposób w jaki ją zaparzymy...
Smak szpinaku wzbogacisz, jeśli w trakcie duszenia dodasz do niego pokrojone zielone części pora ...
Ziemniaki różnych rozmiarów ugotują się jednocześnie jeżeli przedtem ponakłuwasz je ...
Czasami pod nazwą masło kryje się nieokreślona mieszanka różnych tłuszczów z większym lub mniejszym udziałem oleju palmowego... Zobacz, czym prawdziwe masło różni się od popularnego miksu tłuszczowego!
Gdy podczas krojenia cebuli oczy łzawią, efektu można się pozbyć na kilka sposobów. Cebulę możesz obrać ...