admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Chilli i czosnek na bakterie
Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Według statystyk, 10 milionów Polaków nie je śniadań ze względu na brak czasu.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Gin to rodzaj jałowcówki, najpopularniejszy w krajach anglosaskich. Ma cierpki i lekko gorzki smak, dlatego najczęściej łączy sie go z innymi napojami w drinkach.
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Aby naleśniki były bardziej pulchne, część wody, jaką dodajemy do ciasta, zastąpmy wodą gazowaną...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Chłodne, jesienne wieczory sprzyjają piciu ciepłej herbaty. Warto pamiętać, że na smak naszej ulubionej herbaty, priorytetowy wpływ ma sposób w jaki ją zaparzymy...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Smak szpinaku wzbogacisz, jeśli w trakcie duszenia dodasz do niego pokrojone zielone części pora ...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ziemniaki różnych rozmiarów ugotują się jednocześnie jeżeli przedtem ponakłuwasz je ...
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Czasami pod nazwą masło kryje się nieokreślona mieszanka różnych tłuszczów z większym lub mniejszym udziałem oleju palmowego... Zobacz, czym prawdziwe masło różni się od popularnego miksu tłuszczowego!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Gdy podczas krojenia cebuli oczy łzawią, efektu można się pozbyć na kilka sposobów. Cebulę możesz obrać ...