SuperFoods 2017 – co zdominuje naszą dietę?
Naturalna, nieprzetworzona, dobroczynna – takie cechy posiada żywność zaliczana do SuperFoods. Sięganie po nią było prawdziwym hitem 2016 roku. Co w tym roku będzie królowało w naszej diecie?
Naturalna, nieprzetworzona, dobroczynna – takie cechy posiada żywność zaliczana do SuperFoods. Sięganie po nią było prawdziwym hitem 2016 roku. Co w tym roku będzie królowało w naszej diecie?
Gotując sezonowo, najtrudniej przetrwać zimę. Brak świeżych warzyw i owoców znacznie utrudnia sprawę. Jednak do wiosny już nie daleko! Oczekując na cieplejsze dni, doceńmy produkty, z których korzystamy na co dzień. To właśnie one w tym miesiącu znajdą się w kategorii promowanej!
Dzień Zakochanych zbliża się wielkimi krokami. Wszędzie możemy dostrzec akcenty walentynkowe – czerwone serduszka oraz inne ozdoby symbolizujące miłość. Przygotowaliśmy kilka propozycji kulinarnych gadżetów walentynkowych. Nie bez powodu mówi się, że droga do serca prowadzi przez żołądek.
Kucharz słynie z walki ze śmieciowym jedzeniem i otyłością swoich rodaków. W Wielkiej Brytanii znany jest jako „Nagi Szef”.
Jest obecnie jednym z najpopularniejszych polskich kucharzy. Utalentowany, charyzmatyczny, z licznymi sukcesami i nagrodami – oto Karol Okrasa.
Pół-Polak, pół-Francuz, kucharz, podróżnik, postać telewizyjna. Któż w Polsce nie zna Pascala Brodnickiego?
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Justynę Górecką, autorkę bloga Moje Menu. Jej jadłospis oparty jest na kreatywności! Jako pamiątki z podróży przywozi produkty kulinarne. A przygotowywana przez nią pizza bije na głowę tę oryginalną włoską. Poznajcie ją bliżej!
Wężymord, topinambur... Brzmi tajemniczo? Te zapomniane warzywa wracają na nasze stoły!
Planujesz przejść na dietę, a może od jakiegoś czasu prowadzisz zdrowy tryb życia? Przekonaj się, ile możliwości przygotowywania (zdrowych!) posiłków daje blender. Czym kierować się podczas zakupu? Na jaki model się zdecydować? Przeczytaj!
Czy wiesz jak ważne są tłuszcze, które codziennie wprowadzasz do swojej diety? Na konferencji „Zdrowe Tłuszcze” , która odbyła się 25 stycznia, mieliśmy okazję zapoznać się z najnowszymi badaniami, które zachęcają do przemyślanego komponowania posiłków, opartych na produktach roślinnych.