Bruno Goussault - mistrz sous vide w Polsce!
Na 3-rd Food & Drink Festival w Lublinie zagości Bruno Goussault - mistrz gotowania próżniowego.
Na 3-rd Food & Drink Festival w Lublinie zagości Bruno Goussault - mistrz gotowania próżniowego.
13-14 lipca odbędzie się już po raz czwarty Festiwal Kuchni Zbójnickiej. Warto tam zajrzeć przy okazji urlopu w Beskidach.
Już w niedzielę, 1 lipca odbędzie się finał EURO 2012, kto zwycięży na boisku dowiemy się już niedługo. Do tego czasu warto zapoznać się z kuchnią obu krajów.
Trzecie zarazem ostatnie przed wakacjami warsztaty drugiej edycji projektu „Dzień z Podravką” odbyły się 13 czerwca 2012 roku w Zespole Szkół Nr 1 im. S. J. Cezaka w Zgierzu.
Books for cooks to pierwsze takie miejsce w którym można kupić i zamówić książki kucharskie z całego świata.
Podczas akcji „Polska Smakuje” turyści i kibice odwiedzający nasz kraj podczas Euro 2012 będą częstowani między innymi kaszubskimi truskawkami albo rogalami świętomarcińskimi.
Pogardzane przez niektórych amerykańskie piwa zgarnęły znaczną pulę prestiżowych nagród.
Jedzenie w całkowitej ciemności oferowane jest już w Europie i Ameryce. W Nepalu nabiera jednak większego znaczenia.
Między 7 a 13 maja Fundacja Viva! Akcja dla Zwierząt zaprasza na kolejną edycję Ogólnopolskiego Tygodnia Wegetarianizmu!
Mieszkający na Podkarpaciu miłośnicy wina mają okazję nauczyć się uprawy winorośli.