

Festiwal Dobrego Smaku - relacja
W tym roku Festiwal obchodził swój jubileusz. Zobacz relację z Festiwalu Dobrego Smaku.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W tym roku Festiwal obchodził swój jubileusz. Zobacz relację z Festiwalu Dobrego Smaku.
Rabarbar doskonale smakuje w wypiekach, a jego wyjątkowy smak z pewnością orzeźwi każdego w wiosenne dni - polecamy przepisy!
Specjalnie dla Was zebraliśmy przepisy na potrawy z młodej kapusty. Zobacz książkę kucharską z przepisami....
Zobacz kto jest pierwszym kandydatem do tytułu "Mistrza fotografii".
Województwo dolnośląskie ma nowy produkt na liście produktów tradycyjnych - jest nim Twaróg sudecki. Zobacz opis produktu oraz przepisy z użyciem białego sera.
Kuchnia stanu o przydomku "Aloha State", czyli kuchnia hawajska.
Kuchnie stanów południowych i zachodu USA.
Kuchnie regionalne Nowej Anglii, Nowego Jorku, Filadelfii i New Jersey oraz środkowowschodniego regionu USA.
Kuchnia amerykańska to nie tylko hamburger i popcorn czy hot dog lub stek i coca cola czy nawet apple pie i brownies na deser.
Z radością informujemy, że pojawiły się pierwsze wiosenne grzyby.