Xetnom
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 50, Artykułów: 7Jak przechowywać mąki i kaszę
W pojemnikach lub torebkach w których przechowuję mąki, ryż lub kaszę umieszczam liść laurowy którego zapach odstrasza niepożądane szkodniki.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Xetnom
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 50, Artykułów: 7W pojemnikach lub torebkach w których przechowuję mąki, ryż lub kaszę umieszczam liść laurowy którego zapach odstrasza niepożądane szkodniki.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak wyczyścić przypalone naczynia żaroodporne?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Co zrobić aby cebula była lekkostrawna
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Co zrobić aby jajka nie pękały podczas gotowania
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak z łatwością zdjąć osłonki z ugotowanych parówek
Xetnom
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 50, Artykułów: 7Tajemnica wyjątkowego smaku mocnego rosołu tkwi w bardzo długim czasie gotowania. W dobrych restauracjach bulion jest gotowany na małym ogni
Xetnom
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 50, Artykułów: 7Gotowanie jaj: Przed gotowaniem jajka należy ogrzać do temperatury pokojowej. Schłodzone jajka wyjęte prosto lodówki często pękają w gorąc
Xetnom
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 50, Artykułów: 7Sałatę uprawiano w Chinach już w V wieku p.n.e., zanana byla tez w Egipcie, Grecji i Rzymie. W Polsce pojawiła się w XIV wieku, jeszcze prze
Asus
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 306, Artykułów: 40Prosty sposób,na szybkie oczyszczenie grzybów kurek
Asus
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 306, Artykułów: 40Jak przechować dobrze cytrynę by zachowała swoją świeżość i smak na długo.