

Wykorzystanie mięsa wołowego w kuchni
Nie zawsze wiemy do czego użyć różne rodzaje mięs. Może ta porada komuś pomoże...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Nie zawsze wiemy do czego użyć różne rodzaje mięs. Może ta porada komuś pomoże...
Znane są różnego rodzaju masła aromatyzowane, świetnie nadają się jako dodatek do potraw. Jak je przyrządzić i z czym? Przeczytaj i rób je samodzielnie.
Sosy zimne kontra sosy gorące. Które wybrać i do jakich potraw? Tu znajdziecie odpowiedź.
kilka dobrych rad przydatnych w kuchni, które dotyczą ekspresu do kawy
Podczas zakupów łatwo dajemy się oczarować pomysłowym i ładnym reklamom. Zwróćmy jednak baczniejszą uwagę na etykiety - pozwoli to nam żyć i zdrowiej i smaczniej.
Kto bardziej zagraża planecie? Wegetarianie od lat przekonują, że dieta bezmięsna jest zdrowsza nie tylko dla organizmu człowieka, ale i dla środowiska.
Rocznie produkuje się ok. 7 tysiąca ton tłuszczu z tego zwierzęcia, który staje się niewykorzystywanym odpadkiem.
Mnóstwo ciekawych filmów, a także okazja do spróbowania wykwintnych potraw - to czekało na widzów podczas Festiwalu Transatlantyk.
Jak produkty spożywcze wpływają na nasz organizm?
Dobra metoda na niesklejone pierogi