Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Miód tylko od pszczół?
Mysiunia Mysiunia | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1806, Artykułów: 11
Kulinarne ABC

Miód tylko od pszczół?

Gdy ciężko kupić prawdziwy miód z pasieki, aw sklepach są niesmaczne podróby, więc jak zrobić zapasy na zimę..? Odpowiedź znajdziecie w artykule!

Alpinia
justynak223 justynak223 | Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55
Kulinarne ABC

Alpinia

Alpinia - wielu z nas nie ma pojęcia co to za przyprawa i skąd pochodzi.

Nalewka  z kwiatów bzu
edem edem | Mistrz Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 65
Kulinarne ABC

Nalewka z kwiatów bzu

Czarny bez jest dość specyficzny. Ma działanie lecznicze, o ile wiemy jak korzystać z jego dobrodziejstw. Radzimy jak zrobić nalewkę z kwiatów czarnego bzu.

Ania Starmach
  • 5
Marta Chowaniec Marta Chowaniec | Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240
Gwiazda w kuchni

Ania Starmach

Gotuje i studiuje historię sztuki. Zarówno artysta jak i i kucharz potrzebuje pasji, namiętności, fantazji i talentu. Ukończyła elitarną francuską szkołę kulinarną Le Cordon Bleu.