Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Jedzenie ekologiczne, czyli – jakie?
Wiosenna moda na ekologię trwa w najlepsze. Trzy ważne informacje o żywności ekologicznej.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Wiosenna moda na ekologię trwa w najlepsze. Trzy ważne informacje o żywności ekologicznej.
katecake
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 24Przyjęcie dla dzieci to ogromne wyzwanie i dosłownie kulinarny maraton. Możesz sama sobie pomóc proponując dzieciom wspólne gotowanie ich ulubionych potraw.
katecake
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 24Niemcy zaatakowała fala groźnych zatruć pokarmowych. Powodem nie są niebezpieczne sałaty, ogórki i surowe pomidory pochodzące z północy kraju, ale importowane warzywa z Hiszpanii.
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Restauracje powoli otwierają swoje progi dla osób, które nie mogę jeść glutenu. Sprzyja temu akcja „MENU BEZ GLUTENU”.
Joanna109
| Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 13Niskokaloryczne słodziki mogą skutecznie zaspokoić naturalne u człowieka pragnienie słodkiego smaku, nie zwiększając ilości spożytych kalorii i nie powodując przyrostu wagi.
katecake
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 24Podobno zakupy to domena , a nawet pasja kobiet. Jednak jak wynika z najnowszych badań mężczyźni są przodownikami zakupów przez internet.
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Slow Food to międzynarodowa organizacja, której celem jest ochrona prawa do smaku. Ważne jest, co i - jak jemy.
katecake
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 24Uwaga sałata, ogórki i surowe pomidory pochodzące z północy Niemiec, mogą być przyczyną groźnych zatruć pokarmowych.
Marta Chowaniec
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 5, Artykułów: 240Błażej Pascal polecał w wywiadzie dla gotujmy spróbować tadżin w Maroku. Przed nami wakacje. Co gdzie spróbować?
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Zobaczcie kto dostał nagrodę w konkursie Tchibo!