

Polska winem płynąca
Być może już niedługo drzwi polskich winnic zostaną otwarte. Istnieje szansa, że w niedalekiej przyszłości znajdziemy na sklepowych półkach szlachetne wino… z Polski
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Być może już niedługo drzwi polskich winnic zostaną otwarte. Istnieje szansa, że w niedalekiej przyszłości znajdziemy na sklepowych półkach szlachetne wino… z Polski
Wiosenna moda na ekologię trwa w najlepsze. Trzy ważne informacje o żywności ekologicznej.
Przyjęcie dla dzieci to ogromne wyzwanie i dosłownie kulinarny maraton. Możesz sama sobie pomóc proponując dzieciom wspólne gotowanie ich ulubionych potraw.
Niemcy zaatakowała fala groźnych zatruć pokarmowych. Powodem nie są niebezpieczne sałaty, ogórki i surowe pomidory pochodzące z północy kraju, ale importowane warzywa z Hiszpanii.
Restauracje powoli otwierają swoje progi dla osób, które nie mogę jeść glutenu. Sprzyja temu akcja „MENU BEZ GLUTENU”.
Niskokaloryczne słodziki mogą skutecznie zaspokoić naturalne u człowieka pragnienie słodkiego smaku, nie zwiększając ilości spożytych kalorii i nie powodując przyrostu wagi.
Podobno zakupy to domena , a nawet pasja kobiet. Jednak jak wynika z najnowszych badań mężczyźni są przodownikami zakupów przez internet.
Slow Food to międzynarodowa organizacja, której celem jest ochrona prawa do smaku. Ważne jest, co i - jak jemy.
Uwaga sałata, ogórki i surowe pomidory pochodzące z północy Niemiec, mogą być przyczyną groźnych zatruć pokarmowych.
Błażej Pascal polecał w wywiadzie dla gotujmy spróbować tadżin w Maroku. Przed nami wakacje. Co gdzie spróbować?