

Uwolnić nasiona
16-18 kwietnia 2011 roku w Polsce odbędzie się ogólnopolska akcja „Uwolnić nasiona od korporacji”. Podobny protest odbędzie się również w Brukseli.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
16-18 kwietnia 2011 roku w Polsce odbędzie się ogólnopolska akcja „Uwolnić nasiona od korporacji”. Podobny protest odbędzie się również w Brukseli.
Przepis na "Jabłka pod kruszonką" udostępnia znana krytyczka kulinarna Monika Kucia.
Unia Europejska po raz pierwszy przyznała certyfikat połów dorsza. 5 kwietnia 2011 roku otrzymali go Duńczycy. Czy dzięki temu połowy dorsza zostaną ograniczone?
Wszystko co chciales wiedziec o francuskiej kuchni, ale balej sie zapytac.
Chciałaby, żeby restauracje powstawały z potrzeby serca, pasji ich właścicieli, a biznes był konsekwencją tej pasji. O zawodzie krytyka kulinarnego opowiada Monika Kucia.
Jagnięcina, jajka kokoty, ale - czy chrzan? Jakie są najciekawsze francuskie zwyczaje kulinarne? I co ostatnio odkrył Brodnicki?
Udo jagnięce szpikowane rozmarynem serwuje Pascal Brodnicki.
W jaki sposób można przygotować własne czekoladki tłumaczy Dorota Jaworska, właścicielka firmy Victoria&Fortunata.
Świąteczny żur na maślance i pieczonym czosnku poleca Tomasz Jakubik, kucharz "Dzień dobry TVN".
Kochani, szykują się DUUŻE zmiany na gotujmy.pl!!!