

Na jaki targ chodzą kucharze?
Czasy, w których kucharz szedł piechotą na targ, kupował najlepszej jakości produkty i ze świeżych przyrządzał kilka godzin później potrawę dla swoich gości, minęły.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Czasy, w których kucharz szedł piechotą na targ, kupował najlepszej jakości produkty i ze świeżych przyrządzał kilka godzin później potrawę dla swoich gości, minęły.
Biała, gorzka, mleczna, a może z nadzieniem? 12 kwietnia to Światowy Dzień Czekolady – najsłodszego przysmaku.
Z czego jest otrzymywany, wzór chemiczny, obszar uprawy
22 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Ziemi – jest to coroczna akcja na rzecz promowania ekologicznych postaw.
Szef Kuchni restauracji Herezja Paulina Pisarska opowiada o swojej fascynacji Tajlandią i przedstawia swoje ulubione tajskie dania. Zapraszamy
Tomasz Jakubiak, kucharz z „Dzień dobry TVN” zdradza, co lubią jeść prowadzący program i opowiada o tym, jak się gotuje na ekranie.
13-19 kwietnia 2011 roku obchodzimy Tydzień Weganizmu, w ramach którego w trzydziestu miastach Polski odbędą się panele dyskusyjne, wykłady i spotkania ze specjalistami.
9 kwietnia 2011 roku w Zamku w Baranowie Sandomierskim odbędzie się Ogólnopolski Festiwal Kuchni Dworskiej im. Tadeusza Matysiaka.
W weekend, 9-10 kwietnia 2011 roku, we Wrocławiu odbędzie się festiwal kulinarny, który jest częścią programu Międzynarodowych Targów Turystycznych.
W centrum handlowym Blue City w dniach 12 - 14 kwietnia będzie trwał Festiwal Szynki.