

Nostalgia za PRL
Kto nie pamięta szklanej butelki z mlekiem codziennie zostawianej pod drzwiami, smaku wody z syfonu czy zapachu Brutala lub Pani Walewskiej.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kto nie pamięta szklanej butelki z mlekiem codziennie zostawianej pod drzwiami, smaku wody z syfonu czy zapachu Brutala lub Pani Walewskiej.
Linia wedlin Classic to produkty adresowane do całej rodziny i przeznaczone do codziennej konsumpcji.
Mazurskie hotele zapraszają na specjalne programy prezentujące mazurską kulturę i mazurski folklor.
Dzisiejsze kobiety marzą o smukłej sylwetce, jędrnym ciele oraz napiętej, gładkiej skórze. Czy w osiągnięciu wymarzonego wyglądu może pomóc… mleko?
Andrzejki to doskonała okazja, by spotkać się z przy filiżance herbaty. Delektujemy się nią, nie zdając sobie sprawy herbacianej magii ...
Jak przetwarzać, by się n ie psuło a zimą smakowało.
Debatą o tym, co zrobić, aby handlowcy przestrzegali zakazu sprzedaży alkoholu nieletnim, a młodzież nie sięgała po trunki, zakończy się kampania „Promile nie dla nieletnich”
Stosujemy go codziennie nawet nie zastanawiajac sie co to za przyprawa.
Jeśli masz piwnicę i lubisz jeść pieczarki cały rok, spróbuj je wyhodować.
Jest to koagulat mleka sojowego, czyli coś w rodzaju twarogu z soi.