Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Natka pietruszki - królowa wśród ziół
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Natka pietruszki - królowa wśród ziół

Doskonale sprawdza się jako dodatek do potraw, jak i ich element dekoracyjny. Skąd się wywodzi, co w sobie kryje i do czego najlepiej ją dodawać? Poniżej znajdziecie garść informacji na temat natki!

Jak zrobić sałatkę gyros?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić sałatkę gyros?

Już od kilku lat podbija nasze podniebienia! Mowa tu oczywiście o sałatce gyros, która urzeka kubki smakowe mieszanką aromatycznego mięsa i chrupiącej kapusty pekińskiej. Sprawdźcie, jak ją przygotować!

Jak zrobić zupę szparagową?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić zupę szparagową?

Sezon na szparagi jest krótki, ale intensywny - warto więc skorzystać z okazji i skosztować wiosennego przysmaku: zupy szparagowej. Jest bardzo prosta do przygotowania, a przy tym pożywna i lekka. Sprawdźcie, zrobić ją krok po kroku!

Warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Warsztaty kulinarne z Dominiką Wójciak

W Akademii Kulinarnej Whirlpool odbyły się warsztaty kulinarne 'Ziarna w majowej odsłonie' prowadzone przez Dominikę Wójciak, zwyciężczynię III edycji MasterChefa. Redakcja Gotujmy.pl również tam była i gotowała smaczne potrawy. Odkryjcie smaczne przepisy, przygotowane przez Dominikę!

Gotowe dania w słoikach - fakty i mity
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dania gotowe

Gotowe dania w słoikach - fakty i mity

Coraz częściej w naszym menu znajdują się dania gotowe. Kiedyś jedliśmy je głównie podczas wakacji, dziś sięgamy po nie coraz częściej. Czy dania ze słoików mogą być podstawą codziennej diety? Czy istnieją naturalne dania gotowe? Jak je rozpoznać? Obalamy mity i przedstawiamy fakty o daniach gotowych.

Wszystko, co musisz wiedzieć o oleju z pestek arbuza!
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Wszystko, co musisz wiedzieć o oleju z pestek arbuza!

Arbuz to owoc, który doskonale gasi pragnienie w upalne dni. Coraz częściej słyszymy też o dobroczynnych właściwościach jego pestek. Wiesz, że są bogatym źródłem witamin, minerałów, a z ich wnętrza wyciskany jest olej? Sprawdź, jakie olej z pestek arbuza ma zastosowanie!