

Słodki prezent na Dzień Matki
26 maja obchodzimy Dzień Matki. W tym dniu warto przygotować oryginalny kulinarny słodki prezent dla naszych Mam. Sprawdźcie nasze propozycje!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
26 maja obchodzimy Dzień Matki. W tym dniu warto przygotować oryginalny kulinarny słodki prezent dla naszych Mam. Sprawdźcie nasze propozycje!
Olej lniany produkowany jest z nasion lnu. Pozytywnie wpływa na nasze ciało, zarówno od wewnątrz, jak i na zewnątrz. Jak powstaje, jakie ma właściwości i jak go spożytkować w kuchni? Przyjrzyjmy się bliżej temu produktowi!
Woda orzeźwia, przyśpiesza metabolizm i nie zawiera kalorii. Pita regularnie i w odpowiednich ilościach pozytywnie wpływa na nasz organizm. Statystyki podają, że wciąż pijemy jej za mało, dlatego warto sięgać po naturalną wodę mineralną. Krystalicznie czysta, bogata w minerały i wyjątkowo smaczna - taka właśnie jest Jurajska!
Szparagi możemy przechowywać około tygodnia w pojemniku z zimną wodą, by zachować je na dłużej możemy je zamrozić lub zamarynować.
Sezon na rodzinne grillowanie rozpoczął się już na dobre. Uwielbiacie soczyste mięsa i kiełbasy z dodatkiem musztardy? Jakie są rodzaje tej przyprawy i do czego najlepiej ją podawać? Koniecznie sprawdźcie poniżej!
Tort bezowy z sezonowymi owocami to deser idealny na lato. Beza powinna być lekka, krucha z zewnątrz i miękka w środku jak delikatna pianka. Z pomocą marki Delecta wyjątkową kruchą bezę przygotujesz prosto i szybko.
Powszechnie wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dzięki niemu zapewniamy sobie energię potrzebną do tego, by dobrze rozpocząć poranek. Na warsztatach zorganizowanych przez Lubellę w Lawendowym Domu mieliśmy okazję przekonać się, jak Corn Flakes Pełnoziarniste mogą na dobre zagościć w naszym jadłospisie, sprawiając, że klasyczna wersja płatków z mlekiem odejdzie w niepamięć!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia przyglądamy się i słuchamy o tym, co wyprawia Izabela w kuchni, czyli Iza Siwulska. Choć teraz na próżno szukać w jej repertuarze znikających kopytek, musicie przyznać, że to co przygotowuje wygląda magicznie! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Mąka pszenna to produkt, którego nie brakuje w żadnej polskiej kuchni. Czym się charakteryzuje, jakie wyróżniamy jej typy i czym ją zastąpić w przypadku uczulenia na zawarty w niej gluten? Odpowiedzi szukajcie poniżej!
Akademia Kulinarna Whirlpool zaprasza na otwarcie sezonu grillowego z The crazy butcher. Na warsztatach prowadzonych przez Marco Ghia, szefa Akademii oraz gościa specjalnego - Grzegorza Kwapniewskiego, rzeźnika, właściciela sklepu z mięsem The crazy butcher dowiecie się jakie mięso jest najlepsze na grill oraz przyrządzicie pyszne dania z rusztu.