Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Zalewajka – smaki dzieciństwa
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Zalewajka – smaki dzieciństwa

Wielu z nas na myśl o zalewajce ma wspomnienia związane z okresem dzieciństwa. Niegdyś bowiem, zupa ta była jednym z podstawowych posiłków Polaków. Macie ochotę przypomnieć sobie jej smak? Koniecznie sprawdźcie przepis!

Bloger Tygodnia - Upichcona
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Upichcona

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Agnieszką Chomicz, autorką bloga Upichcona. To kolejna osoba, która być może zainspiruje Was do rozpoczęcia przygody z kulinariami. Jak to się robi? Przeczytajcie!

Proszek do pieczenia bez fosforanów
renatka1 renatka1 | Złoty Ekspert | Przepisów: 558, Artykułów: 4
Porady

Proszek do pieczenia bez fosforanów

Coraz więcej mówi się o szkodliwym wpływie fosforanów na zdrowie. Pieczemy ciasta w domu używając proszku do pieczenia - czy istnieje jakiś zdrowszy zamiennik tego produktu? Przeczytajcie!

Kategoria promowana - marzec
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Kategoria promowana - marzec

Od 1 do 31 marca dodatkowo promujemy - 20 wirtualami przepisy z jajkami, białą kiełbasą, chrzanem, majonezem, margaryną, masłem, bakaliami, schabem i królikiem. Pamiętajcie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na wybrane przez siebie nagrody! Czekamy na Wasze przepisy!

Jak zrobić chrzan na Wielkanoc?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić chrzan na Wielkanoc?

Chrzan to obowiązkowy element świątecznego stołu - pasuje do jaj, białej kiełbasy, żurku czy pasztetu. Nie macie sprawdzonego przepisu na ten aromatyczny dodatek? Zobaczcie jak go zrobić!

Jak zrobić i udekorować mazurka?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić i udekorować mazurka?

Wielkanocne ciasta są nie tylko słodkim dopełnieniem świąt, ale także oryginalną i barwną ozdobą stołu. Nie wiecie jak zrobić i ciekawie przyozdobić tradycyjnego mazurka? Koniecznie przeczytajcie artykuł!

Bloger Tygodnia - Życie od Kuchni
  • 2
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Życie od Kuchni

Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Anią i Piotrem Wlezień, autorami bloga Życie od Kuchni. Napisać o nim "kulinarny" - to zdecydowanie za mało! Dlaczego? Odpowiedzi szukajcie w wywiadzie! Zapraszamy!

Jedzmy orzechy na zdrowie!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jedzmy orzechy na zdrowie!

Orzechy nie od dziś uważane są za jedne z najzdrowszych przekąsek na świecie. Czy w Waszej diecie pojawiają się wystarczająco często? Przeczytajcie poniższy artykuł i wybierzcie swoje ulubione gatunki!