

Pierogi z całego świata
Ruskie, z kapustą i grzybami, z owocami, z mięsem - smaczne i sycące pierogi nie mają sobie równych. Kto z nas skosztował indyjskich samosów, gruzińskich chinkali czy litewskich kołdunów. Poznajcie pierogi z całego świata!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ruskie, z kapustą i grzybami, z owocami, z mięsem - smaczne i sycące pierogi nie mają sobie równych. Kto z nas skosztował indyjskich samosów, gruzińskich chinkali czy litewskich kołdunów. Poznajcie pierogi z całego świata!
Suszone liście malin do doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju potraw np. serników oraz herbat.
Szybki i naturalny sposób na przesuszone, twarde i nieapetyczne owoce.
Pękające ciasto często stanowi kłopot. Posmarowanie je kremem do tortów to nie lada wyzwanie, nie mówiąc już o przekrojeniu na pół.
Skuteczny, tani i przede wszystkim bezpieczny i naturalny sposób pozbycie się brzydkiego zapachu z blaszki do pieczenia.
Zbliża się wiosenny czas, a wraz z nim długo wyczekiwana Wielkanoc. Jednym ze zwyczajów przedświątecznych jest przygotowanie pisanek. Jak je zrobić w domowym zaciszu bez dodatku sztucznych barwników? Poniżej znajdziecie odpowiedź!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia rozmawiamy z Alicją Kunisz, autorką bloga Słodko Mi. To nie jest "zwykły" blog z przepisami! Znakomite receptury przeplatają się tu z przemyśleniami i przeżyciami Autorki. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Z przyjemnością informujemy, że katalog nagród Gotujmy z Nagrodami rozszerzył swoją ofertę o 70 kart IKEA o wartości 100 zł.
Czas Wielkanocy kojarzy nam się z przedwiośniem, nowalijkami i potrawami serwowanymi na naszych stołach. Jakie dania, przyprawy i dodatki powodują, że aromat świąt na długo zostaje w naszej pamięci? Sprawdźcie!
Szybki i łatwy sposób na majonez, aby zawsze wyglądał apetycznie i kusząco!