

Wywiad: Joseph Seeletso i mali szefowie kuchni
W swojej nowej książce zachęca czytelników do gotowania razem z dziećmi. Zanim wybierzecie się w tę kulinarną podróż pełną smaków przeczytajcie rozmowę z Josephem Seeletso!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W swojej nowej książce zachęca czytelników do gotowania razem z dziećmi. Zanim wybierzecie się w tę kulinarną podróż pełną smaków przeczytajcie rozmowę z Josephem Seeletso!
Lubisz słodkości? Szczególnie czekoladę, pralinki z delikatnym nadzieniem lub śliwki w czekoladzie? Mamy dla ciebie dobre wiadomości. Dwa cukiernicze giganty, Goplana i Solidarność stworzyły słodkie połączenia.
Ryż to produkt, który od dawna stanowi podstawę wielu kuchni świata. Jest składnikiem popularnego sushi, wykwintnego risotto czy polskich gołąbków. Jakie odmiany ryżu wyróżniamy i z czym najchętniej go serwujemy? Zachęcamy do przeczytania artykułu!
Od 1 do 31 grudnia dodatkowo promujemy przepisy na świąteczne potrawy. Pamiętajcie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na wybrane przez siebie nagrody! Czekamy na Wasze przepisy!
Andrzejkowy wieczór to czas pełen magii, czarów i wróżb. Zapraszając znajomych na świętowanie, zadbać należy by pochłonięci zabawą goście w każdym momencie mogli coś przekąsić. Jak wiec zorganizować to kulinarne przedsięwzięcie? Odpowiedzi szukajcie poniżej!
Weź udział w konkursie Hortex na „najsmaczniejszy” kolaż i wygraj jedną z 5 kart podarunkowych DUKA o wartości 200 zł lub 1 z 10 książek kucharskich Hortex!
Ciasto marchewkowe to oryginalny wypiek, który urozmaici Twoje menu, a także wzbogaci organizm o cenne witaminy i minerały. Zobacz, jak wartościowe jest to ciasto i skąd się wywodzi!
Uwielbiacie eksperymentować w kuchni i poznawać nowe smaki? Koniecznie postawcie na wartościowe i pełne smaku bataty. Co najlepiej z nich przygotować i z czym podać? Odpowiedzi szukajcie poniżej!
Dziś w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Dianę Rusiłowicz, autorkę bloga Di Gotuje. Historia związana z powstaniem jej bloga to znakomity przykład na to, że nigdy nie wolno się poddawać. Dlaczego? Przeczytajcie!
Już 24 listopada swoje święto obchodzi niepozorny burak. Poznacie jego nowe oblicze i przygotujcie potrawy z nim w roli głównej!