

Korzeń pietruszki
Już od wieków pietruszka ceniona była za swoje właściwości smakowe oraz prozdrowotne. Zapoznajmy się z ciekawostkami na jej temat i sprawdźmy jak wykorzystać ją kulinarnie!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Już od wieków pietruszka ceniona była za swoje właściwości smakowe oraz prozdrowotne. Zapoznajmy się z ciekawostkami na jej temat i sprawdźmy jak wykorzystać ją kulinarnie!
Regularnie jedzenie suszonych śliwek lub picie kompotu z nich przygotowanego poprawi trawienie oraz pracę całego organizmu. W artykule znajdziecie wskazówki, jak w domowym zaciszu ususzyć te wartościowe smakołyki!
Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu „Jesienne ciasta z jabłkami”
Jakie wypiek kojarzy Wam się z jesienią? Szarlotka! To tradycyjne ciasto z jabłkami jest kwintesencją polskiego najlepszego deseru. Zapraszamy Was do naszego jesiennego słodkiego konkursu! Podziel się z nami swoim przepisem na szarlotkę lub inne ciasto z jabłkami i wygraj ciekawe nagrody!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Justynę Dragan - autorkę bloga Nastoletnie Wypiekanie. Przeczytajcie, skąd pasja kulinarna u nastolatki, która piecze w sposób, którego żadna dorosła gospodyni by się nie powstydziła! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
17 września, w warszawskiej galerii w lesie, odbędzie się indywidualna wystawa fotografii kulinarnej Dagmary Radzikowskiej zatytułowana „The Byk”. Jest ona kontynuacją projektu bloga o tej samej nazwie.
Śliwki to pyszne owoce, które mają wiele cennych właściwości. Świetnie poprawiają metabolizm, chronią przed wolnymi rodnikami, a także wprawiają w dobry nastrój. Właśnie trwa sezon na te pyszne owoce, sprawdźcie jak wykorzystać je w kuchni!
Kawa jest napojem uwielbianym na całym świecie, nawet na Dalekim Wschodzie, gdzie króluje herbata. I jak to mówią - co kraj to obyczaj, każdy naród ma swój ulubiony sposób przygotowania i delektowania się "czarnym złotem" czyli kawą.
Intensywny zapach i słony smak to cechy charakterystyczne bryndzy. Ser produkuje się z mleka owczego. W Polsce mamy regionalny odpowiednik - bryndzę podhalańską.
Charakterystyczny wygląd sękacz wynika ze sposobu jego przyrządzania. Smaczny stożek z wypustkami powstaje w wyniku wypiekania nad rozgrzanym paleniskiem. Odkryjcie wszystkie tajemnice sękacza!