Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Niezwykłe mapy z jedzenia
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Niezwykłe mapy z jedzenia

Widzieliście już, jak piękne krajobrazy można przygotować z produktów spożywczych. Tym razem chcemy Wam zaprezentować coś, czego w naszej galerii jeszcze nie było, mianowicie... najprawdziwsze mapy! Obejrzyjcie mapy, które zostały wykonane z charakterystycznego dla danego kraju jedzenia!

Cukinia - dlaczego warto ją jeść?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Cukinia - dlaczego warto ją jeść?

Warzywo to chętnie uprawiamy w swoich ogródkach. Każdy z nas skusi się na smaczne leczo albo pyszną, kremową zupę z cukinii. Jakie są jej właściwości i czemu powinniśmy jeść ją jak najczęściej? Przeczytaj!

Marchew i jej właściwości
  • 6
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Marchew i jej właściwości

Jedzenie marchewki da nam same korzyści. Jest zdrowa, smaczna i chrupiąca. Znano ją już w starożytności. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego powinniśmy ją jeść?

Bloger Tygodnia - Kulinarny Ja
Marika- Marika- | Mistrz Kuchni | Przepisów: 1, Artykułów: 54
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Kulinarny Ja

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Pawła Bogdanowicza, autora bloga Kulinarny Ja. Najpiękniejszy w gotowaniu jest dla niego fakt, że może dzielić się swoją pasją z innymi ludźmi. Lubi inspirować innych tworząc proste i zdrowe dania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Dania z soczystymi pomidorami
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Dania z soczystymi pomidorami

Intensywnie czerwone pomidory królują na naszych stołach w letni czas. Zastanawiacie się, jakie potrawy przygotować z ich dodatkiem? Zajrzyjcie do artykułu i przekonajcie się, jak wszechstronne to warzywa!

Przepisy z młodymi ziemniaczkami
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Przepisy z młodymi ziemniaczkami

Młode ziemniaczki posypane solidną ilością koperku - któż z nas nie zna tego zestawienia! Przeczytajcie artykuł i dowiedźcie się, jakie oryginalne smakołyki można przyrządzić z ziemniaków. Zapraszamy!

Rady na łososia
  • 3
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Rady na łososia

W naszych kuchniach często mamy do czynienia z różnymi rybami. Jedną z nich jest łosoś - pyszna rybka, która zadowoli chyba każdego.

Jak rozłupać kokosa
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Jak rozłupać kokosa

Kiedy już nabędziemy w sklepie ten owoc, może się okazać, że będziemy zachodzić w głowę jak go rozłupać. Jest na to prosty sposób.

Wybieramy owoce do przetworów
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Wybieramy owoce do przetworów

Nastał czas, kiedy przygotowujemy ulubione przetwory. Podczas tej czynności warto pamiętać, że do różnych przetworów należy wybrać owoce o konkretnym stopniu dojrzenia.

Zamrażanie ciast
  • 2
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Zamrażanie ciast

Zdarza się, że przygotujemy dużo ciast, które potem nie zostaną zjedzone na imprezie rodzinnej. Co wtedy zrobić?