Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Przepisy na smakowite boczniaki
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy na smakowite boczniaki

W tym artykule dowiecie się ciekawych informacji na temat zdrowotnych właściwości boczniaków, a także poznacie przepisy z ich udziałem! Zapraszamy do zainspirowania się nimi!

Co możemy zrobić ze smoczego owocu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Co możemy zrobić ze smoczego owocu?

Zastanawialiście się kiedyś nad listą egzotycznych owoców, których chcielibyście spróbować chociaż raz w swoim życiu? Pomelo, granaty, liczi, smoczy owoc? Zobacz co to jest dragon fruit i co z niego zrobić?

Bloger Tygodnia - Gęba w Niebie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Gęba w Niebie

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Ewę Siudę-Szymanowską, autorkę bloga Gęba w Niebie. Pieczenie i gotowanie, oprócz dawania przyjemności, ma dla niej także wymiar terapeutyczny a kulinarne porażki potrafi przekształcać w smakowite sukcesy! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

 Pokrzywa - chwast czy ciekawy składnik kulinarny?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pokrzywa - chwast czy ciekawy składnik kulinarny?

Dla wielu osób pokrzywa to chwast, który parzy skórę pozostawiając na ciele nieprzyjemne bąble i zaczerwienienie. Niewielu chce jej spróbować, mało kto wie jakie właściwości lecznicze i pielęgnacyjne skrywa w sobie ta roślina. My nie jesteśmy zrażeni i bierzemy pod lupę pokrzywę, postrach wszystkich polnych wycieczek.

Jak zrobić ciasto 3 bit?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Ciasta

Jak zrobić ciasto 3 bit?

Masz ochotę na słodki dodatek do kawy? Zapoznaj się z naszymi pomysłami i poradami na idealnego 3 bita. Zapraszamy!

Przepisy na dania rybne
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy na dania rybne

Powszechnie wiadomo, że ryby są wartościowym uzupełnieniem naszej diety. Jak je przyrządzić by były apetyczne i oryginalne? Sprawdź nasze inspiracje i przygotuj je w swojej kuchni!

Smaki lata zimą
darmiona darmiona | Srebrny Ekspert | Przepisów: 304, Artykułów: 14
Porady kulinarne

Smaki lata zimą

Zbliżają się ciepłe miesiące, a co za tym idzie - wspaniałe smaki i zapachy wiosennych i letnich przysmaków. Oto kilka sposobów na to, aby cieszyć się nimi także zimą.

Jadalne kwiaty - jak je przygotować i które możemy zjeść
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Jadalne kwiaty - jak je przygotować i które możemy zjeść

Podpatrując kulinarne wyczyny mistrzów można zauważyć pewien trend. Najpiękniejsze talerze ubrane są kwiatami, w dodatku jadalnymi. Półmiski z kolorowymi płatkami nie tylko świetnie się fotografują, ale działają na wszystkie nasze zmysły. Pięknie wyglądają, wspaniale pachną i ciekawie smakują. Próbowaliście już dekoracji kwiatowych w swojej kuchni?